Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Internetkijkers haken snel af

    Televisiekijken via internet neemt aan populariteit toe. Wanneer men echter via internet naar een video kijkt, moet dit wel technisch in orde zijn. Wanneer dit niet het geval is, haakt de kijker snel af.
    Jarco Kriek
    14 november 2012
    comments 0
    Internetkijkers haken snel af
    Foto: ANP

    Televisiekijken via internet neemt aan populariteit toe. Wanneer men echter via internet naar een video kijkt, moet dit wel technisch in orde zijn. Wanneer dit niet het geval is, haakt de kijker snel af.

    Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van New Massachusetts publiceert. Hieruit blijkt dat kijkers afhaken als het langer dan twee seconden duurt voordat een video begint. Bij elke seconde wachttijd verlaat nog eens zes procent van het aantal kijkers de internetpagina waarop het videobestand wordt getoond. Bij tien seconden wachttijd is meer dan de helft van de potentiële kijkers afgehaakt.

    Kortere films, minder geduld

    Bij langere films is de kijker bereid om iets langer op het begin van het videobestand te wachten. Het omslagpunt ligt daarbij rond de dertig minuten. Opvallend is dat uit het onderzoek blijkt dat mensen met een snellere internetverbinding eerder afhaken. Dat is voor aanbieders van videobestanden van groot belang om te weten. Zo wordt in Nederland steeds vaker van snellere internetverbindingen van meer dan 50Mbps gebruik gemaakt. Aanbieders van op de Nederlandse markt gerichte internetvideo’s dienen dus de techniek zodanig op orde te hebben dat het geselecteerde videobestand of livestream snel begint. Bij gebruik van een mobiele telefoon zijn mensen geduldiger en bereid om tot meer dan een halve minuut op het begin van een videobestand te wachten.

    Internettelevisieconnected tvinteractieve tvvideotweede schermYouTubevideodienstenmobielsmartphonetabletcomputerPClaptopSmart TV

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview