1. Nieuws

  Interview Willem-Alexander en Máxima bij NOS en RTL 4

  Het interview met het aanstaande koningspaar Willem-Alexander en Máxima is op woensdag 17 april vanaf 20.25 uur gelijktijdig op Nederland 1 en RTL 4 te bekijken.
  Jarco Kriek
  17 april 2013
  comments 0
  Interview Willem-Alexander en Máxima bij NOS en RTL 4
  Foto: ANP

  Het interview met het aanstaande koningspaar Willem-Alexander en Máxima is op woensdag 17 april vanaf 20.25 uur gelijktijdig op Nederland 1 en RTL 4 te bekijken. Op 30 april vindt de troonswisseling plaats waardoor ze als koning en koningin door het leven gaan.

  Willem-Alexander en Máxima gaven dit interview onlangs aan Mariëlle Tweebeeke van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur en Rick Nieman van het RTL Nieuws. In het interview wordt onder meer over een modern koningschap en het leven na 30 april gepraat. Op de publieke omroep en RTL 4 zijn in de afgelopen dagen al kleine fragmenten uit het interview uitgezonden. Het is het eerste grote tv-interview dat Willem-Alexander na 1993 geeft. Toen sprak de toekomstige koning met toenmalig NOS-directeur Ed van Westerloo over zijn opvattingen over het koningschap.

  Commentaren

  Na het uur durend interview geven gasten hun commentaar over het interview. Onder leiding van Herman van der Zandt van de NOS schuiven op Nederland 1 NOS Koninklijk Huis-verslaggever Kysia Hekster, oud-politica Femke Halsema, directeur van De Balie in Amsterdam Yoeri Albrecht, Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs en communicatieadviseur Jack de Vries aan.

  Uitzending

  Het interview en daaropvolgende analyse zijn vanaf 20.25 uur op Nederland 1 en op RTL 4 te bekijken. De NOS zendt het interview ook live in Nederland en het Caribisch gebied via www.nos.nl uit. Buiten Nederland kan men het interview via het YouTube-kanaal van de NOS bekijken.

  NOSNederland 1RTL 4interviewWillem-AlexanderkoningkoninginMáximaMaximatroonswisselingkoningschapkoningspaar30 aprilBeatrixAmsterdam

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League: Celta de Vigo - Ajax

  UEFA Europa League: Celta de Vigo - Ajax
  RTL 7 om 18:00 uur
  Voorbeschouwing op en rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Celta de Vigo en Ajax.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Oh Obesitas

  Oh Obesitas
  SBS6 morgen om 20:30 uur
  In 'Oh Obesitas' worden verschillende Haagse gezinnen gevolgd in hun strijd tegen de kilo's. We volgen niet alleen de inzet voor een gezonder leven, ook zien we het dagelijkse leven van de gezinnen.

  Zappen.blog.nl