Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Intocht Sinterklaas Meppel live bij NPO

    De VARA brengt vrijdagavond een discussieprogramma rondom Zwarte Piet. De landelijke intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Meppel is zaterdag op NPO Zapp (NPO 3) te zien.
    Jan-Hein Visser
    13 november 2015
    comments 10
    Intocht Sinterklaas Meppel live bij NPO
    De VARA brengt vrijdagavond een discussieprogramma rondom Zwarte Piet. De landelijke intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Meppel is zaterdag op NPO Zapp (NPO 3) te zien.

    Terwijl de jarenlange discussie tussen voorstanders en tegenstanders van Zwarte Piet weer een hoogtepunt bereikt, de VARA besteedt er zelfs een speciale uitzending aan, hult het NTR Sinterklaasjournaal zich -letterlijk- in nevelen. Ook de avond voorafgaand aan de landelijke intocht is Sinterklaas met zijn boot verdwaald in dikke mist. De NTR brengt de intocht in Meppel zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur live bij Zapp op NPO 3.

    Dieuwertje Blok spreekt zich uit tegen Zwarte Piet

    De presentatrice van het Sinterklaasjournaal zelf windt er intussen zelf geen doekjes meer om. Blok vindt dat de pieten tijdens het sinterklaasfeest voortaan niet meer zwart moeten zijn. Vrijwel zeker gaat dit bij de intocht van dit jaar ook veranderen. Blok geeft haar mening zaterdag in Letter&Geest, een magazine van dagblad Trouw. Alhoewel ze stelt helemaal niets tegen de Zwarte Pieten te hebben heeft en het zelf niet met racisme associeert, heeft de discussie haar wel de ogen geopend. Het Sinterklaasjournaal is voor veel scholen, bedrijven en instellingen leidend.
    Zwarte PietracismeDieuwertje BlokSinterklaasjournaalNTRNPOVara

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview