Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Invallen bij grote Europese actie tegen illegaal tv-kijken

    Bij een grote Europese actie tegen de illegale verspreiding van onder meer films en series zijn de woningen van 42 verdachten onderzocht. Ook de Nederlandse Justitie was bij de actie betrokken.
    Jarco Kriek
    14 november 2017
    comments 6
    Invallen bij grote Europese actie tegen illegaal tv-kijken

    Het grootschalige strafrechtelijke onderzoek werd op last van de Duitse autoriteiten uitgevoerd. Hierbij werd een internationaal rechtshulpverzoek via Eurojust uitgevaardigd. Deze organisatie  is een Europees samenwerkingsverband tussen justitiële autoriteiten. De actie was gericht op de verspreiding van illegaal content via illegale usenetaanbieders. Bij de actie werden de woningen van 42 verdachten in de leeftijd tussen de 23 en 72 jaar doorzocht. Zij beheerden drie illegale portals die via links toegang tot illegale content verschaften.

     

    BREIN

    Eén van de sponsoren van een internetportal was een reseller waartegen Stichting BREIN in Nederland al eerder actie had ondernomen. Door diverse zakelijke mutaties zijn de servers van dit bedrijf aan een bedrijf in San Marino overgedaan. BREIN begon in 2010 zijn kruistocht tegen usenetaanbieders met het offline halen van usenetforum FTD. Op dit forum waren links naar illegaal content te vinden. In zeven jaar tijd heeft BREIN inmiddels 166 soortgelijke sites met links naar illegaal content het zwijgen opgelegd.

    Stichting BREINBREINillegaalcontentfilmsseriesmuziekvideousenetinternetonline

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:23 uur
    Voor veel mensen bestaat dance-act 2 Brothers on the 4th Floor uit zangeres Des-Ray en rapper D-Rock, maar hoe zit het dan met die ‘twee broers’? In 90’s Dance zien we de geschiedenis van deze hitmachine, die flink scoorde met o.a. Dreams en Never Alone. Broers Bobby en Martin Boer vertellen hoe ze hun eerste hit scoorden, maar eigenlijk helemaal geen zin hadden in alle aandacht die daarbij hoorde. Het duo ronselde twee frisse gezichten voor de populaire dance-act, terwijl de ze achter de schermen muziek bleven maken.

    TV-TIP Het Jachtseizoen

    Het Jachtseizoen
    SBS6 om 20:30 uur
    Het jachtseizoen is weer geopend! De mannen van StukTV achtervolgen een nieuwe lichting BN’ers, die in een oranje overall proberen te ontkomen. Het levert spannende taferelen op, maar het is vooral de chemie tussen de voortvluchtigen die op de lachspieren werkt. Dit seizoen zien we al een paar potentiële pareltjes, met duo’s als Sylvia Geersen en Ferry Doedens, Bridget Maasland en Richard Groenendijk én Wolter Kroes en John de Bever. Zijn hun ontsnappingsplannen wel echt waterdicht?

    Interview