Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Invallen en arrestatie illegaal tv-kijken

    De speciale eenheid PIPC van de Londense politie is bezig met een groot onderzoek naar het illegaal kijken van betaalzenders via IPTV-decoders.
    Jarco Kriek
    30 maart 2016
    comments 5
    Invallen en arrestatie illegaal tv-kijken

    De speciale eenheid PIPC van de Londense politie is bezig met een groot onderzoek naar het illegaal kijken van betaalzenders via IPTV-decoders. Bij meerdere invallen is tot nu toe één persoon gearresteerd.


    Het onderzoek van de Londense politie richt zich op het illegaal modificeren van set-top boxen die voor IPTV gebruikt worden. Na de modificatie kan de gebruiker zonder aan aanbieders te betalen naar betaalzenders kijken. Zowel aanbieders als betaalzenders lopen hierdoor inkomsten uit de verkoop van abonnementen mis.

    IPTV-ontvangers in beslag genomen

    Tot nu toe zijn bij invallen in deze zaak meer dan vijfhonderd gemodificeerde IPTV-ontvangers in beslag genomen. Daarnaast zijn onder meer computers en financiële administratie onteigend. IPTV-sharing is een opkomende manier om via internet illegaal naar betaalzenders te kijken. In tegenstelling tot cardsharing is bij de gebruiker geen fysieke ontvangst van de tv-zender nodig. TV-zenders worden bij IPTV-sharing via internet aangeboden. De Londense politie werkt bij het huidige onderzoek met contentaanbieders samen. Verdachten kunnen fraude en overtreding van copyright-wetgeving ten laste worden gelegd. Daarnaast is de kans aanwezig dat aanbieders en betaalzenders misgelopen inkomsten op aanbieders en gebruikers van gemodificeerde IPTV-ontvangers gaan verhalen.

    IPTVIPTV-sharingEngelandVerenigd KoninkrijkUKLondenLondonpolitieinvalarrestatiebetaalzenderbetaalzenderstvtelevisieaanbiedertv-aanbiederset top boxset-top boxillegaalabonnementfraudecopyrightauteursrechtencardsharingsatliet

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview