1. Nieuws

  Israëlische Amos-satelliet in problemen

  Met de Israëlische Amos5-satelliet is al twee dagen geen contact meer . Deze zond via de satellietpositie 17 graden oost uit. Tientallen zenders zijn hierdoor niet meer te ontvangen.
  Jarco Kriek
  23 november 2015
  comments 1
  Israëlische Amos-satelliet in problemen

  Met de Israëlische Amos5-satelliet is al twee dagen geen contact meer. Deze zond via de satellietpositie 17 graden oost uit. Tientallen zenders zijn hierdoor niet meer te ontvangen.


  De eerste problemen met de Amos5-satelliet deden zich zaterdagmorgen voor. Vrijwel direct daarna was er geen communicatie meer met de satelliet mogelijk. De satelliet wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het aanbieden van tv-, radio- en datadiensten in Afrika. Deze diensten worden ook door Europese bedrijven aangeboden. Operators die van de Amos5-satelliet gebruikmaken, zijn vandaag hard bezig om diensten naar andere satellieten te verhuizen die eveneens in Afrika te ontvangen zijn. Dit is echter niet het grootste probleem. Ontvangstapparatuur bij bedrijven en tv-kijkers dient na overschakeling op een andere satelliet ook aangepast te worden.

  Amos5-satelliet mogelijk ruimteschroot

  Het is nog onduidelijk of de Amos5-satelliet als ruimteschroot kan worden gezien of dat men na contact met de satelliet deze weer op de juiste uitzendpositie kan terugplaatsten. De Amos5-satelliet is een relatief nieuwe satelliet die in 2011 werd gelanceerd.

  satellietAmosAmos5AfrikaIsraëlIsrealcommunicatiecummunicatiesatelliet

  Reacties

 1. TV-TIP Utopia

  Utopia
  SBS6 om 19:30 uur
  Een groep van vijftien zeer diverse mensen zeggen hun huidige leven vaarwel. Ze bouwen aan een compleet nieuw bestaan op een plek waar geen regels, wetten of machtsverhoudingen zijn.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Arbitrage

  Arbitrage
  RTL 8 om 20:30 uur
  Robert Miller (Richard Gere) is topman van een financieel imperium en pater familias van een ogenschijnlijk gelukkige familie. Hij lijkt alles te hebben – geld, macht, een prachtige vrouw (Susan Sarandon) en een getalenteerde dochter (Brit Marling), die in zijn bedrijf werkt. Maar achter de schermen zit Robert diep in de schulden en moet hij zijn bedrijf verkopen voordat de lijken uit de kast komen. Zijn besluit om een weekendje te ontsnappen met zijn maîtresse, de mooie kunstenares Julie Côte (Laetitia Casta), brengt hem nog dieper in de problemen. Onderweg verongelukt hun auto waarna Robert de fanatieke rechercheur Michael Bryer (Tim Roth) achter zich aan krijgt. Het lijkt een kwestie van tijd voor zijn glanzende façade instort. Robert moet tot het uiterste gaan om te behouden wat hem dierbaarder is dan zijn vermogen; zijn familie.