1. Nieuws

  Israëlische Amos-satelliet in problemen

  Met de Israëlische Amos5-satelliet is al twee dagen geen contact meer . Deze zond via de satellietpositie 17 graden oost uit. Tientallen zenders zijn hierdoor niet meer te ontvangen.
  Jarco Kriek
  23 november 2015
  comments 1
  Israëlische Amos-satelliet in problemen

  Met de Israëlische Amos5-satelliet is al twee dagen geen contact meer. Deze zond via de satellietpositie 17 graden oost uit. Tientallen zenders zijn hierdoor niet meer te ontvangen.


  De eerste problemen met de Amos5-satelliet deden zich zaterdagmorgen voor. Vrijwel direct daarna was er geen communicatie meer met de satelliet mogelijk. De satelliet wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het aanbieden van tv-, radio- en datadiensten in Afrika. Deze diensten worden ook door Europese bedrijven aangeboden. Operators die van de Amos5-satelliet gebruikmaken, zijn vandaag hard bezig om diensten naar andere satellieten te verhuizen die eveneens in Afrika te ontvangen zijn. Dit is echter niet het grootste probleem. Ontvangstapparatuur bij bedrijven en tv-kijkers dient na overschakeling op een andere satelliet ook aangepast te worden.

  Amos5-satelliet mogelijk ruimteschroot

  Het is nog onduidelijk of de Amos5-satelliet als ruimteschroot kan worden gezien of dat men na contact met de satelliet deze weer op de juiste uitzendpositie kan terugplaatsten. De Amos5-satelliet is een relatief nieuwe satelliet die in 2011 werd gelanceerd.

  satellietAmosAmos5AfrikaIsraëlIsrealcommunicatiecummunicatiesatelliet

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl