1. Nieuws

  Israëlische Amos-satelliet in problemen

  Met de Israëlische Amos5-satelliet is al twee dagen geen contact meer . Deze zond via de satellietpositie 17 graden oost uit. Tientallen zenders zijn hierdoor niet meer te ontvangen.
  Jarco Kriek
  23 november 2015
  comments 1
  Israëlische Amos-satelliet in problemen

  Met de Israëlische Amos5-satelliet is al twee dagen geen contact meer. Deze zond via de satellietpositie 17 graden oost uit. Tientallen zenders zijn hierdoor niet meer te ontvangen.


  De eerste problemen met de Amos5-satelliet deden zich zaterdagmorgen voor. Vrijwel direct daarna was er geen communicatie meer met de satelliet mogelijk. De satelliet wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het aanbieden van tv-, radio- en datadiensten in Afrika. Deze diensten worden ook door Europese bedrijven aangeboden. Operators die van de Amos5-satelliet gebruikmaken, zijn vandaag hard bezig om diensten naar andere satellieten te verhuizen die eveneens in Afrika te ontvangen zijn. Dit is echter niet het grootste probleem. Ontvangstapparatuur bij bedrijven en tv-kijkers dient na overschakeling op een andere satelliet ook aangepast te worden.

  Amos5-satelliet mogelijk ruimteschroot

  Het is nog onduidelijk of de Amos5-satelliet als ruimteschroot kan worden gezien of dat men na contact met de satelliet deze weer op de juiste uitzendpositie kan terugplaatsten. De Amos5-satelliet is een relatief nieuwe satelliet die in 2011 werd gelanceerd.

  satellietAmosAmos5AfrikaIsraëlIsrealcommunicatiecummunicatiesatelliet

  Reacties

 1. TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Notting Hill

  Notting Hill
  Net5 om 20:00 uur
  William Tacker is de nogal stuntelige eigenaar van een reisboekenhandeltje in de Londense wijk Notting Hill. Wanneer de wereldberoemde filmster Anna Scott zijn winkeltje bezoekt, weet hij dan ook niet waar hij het zoeken moet. Er slaat een duidelijke vonk over maar er gebeurt aanvankelijk niks. Als hij de volgende dag echter tegen haar opbotst en jus d'orange over haar blouse morst, gaat ze mee naar zijn flatje, waar de onvermijdelijke zoen plaatsvindt.

  Zappen.blog.nl