1. Nieuws

  Italiaanse Mediaset met zender actief in België

  Kabelkijkers in België kunnen nu naast Rai-Uno een zender ontvangen met de een selectie van programma's van Mediaset. Mediaset is het bedrijf dat onder controle staat van de Italiaanse premier Berlusconi.
  Jan-Hein Visser
  22 oktober 2009
  comments 0
  Italiaanse Mediaset met zender actief in België
  Mediaset Italia is een nieuwe Italiaanse tv-zender welke sinds 19 oktober is te ontvangen via de Belgische kabel van Telenet. Het betreft hier een zender die een speciale selectie programma's brengt van de bekende Italiaanse netwerken Canale 5, Rete 4 evenals Italia 1. In tegenstelling tot Rai-Uno gaat het dus om een speciale internationale zender.

  Mediaset Italia richt zich speciaal op de vele in België wonende Italianen die aldaar op de kabel zijn aangesloten. De programmering omvat alleen uitzendingen waar de rechten voor het buitenland (en dus België) beschikbaar zijn. Er zijn dus geen gecodeerde programma's, zoals bij Rai-Uno wel het geval is. Over het coderen van Rai-Uno, van bepaalde films, series en sportevenemenent, heerst de nodige ergernis bij in België wonende Italianen.

  Alleen de satelliet vormt daarvoor nu een alternatief met TivúSat.Van het eerdere idee om met een Rai International zender voor Europa en Europese kabelnetten te komen, is weinig terechtgekomen. Wel is er intussen via de satelliet de toeristische zender Yes Italia. Bepaalde uitzendingen van Rai-Uno zullen echter ook via de Nederlandse kabel gewoon op zwart blijven staan omdat er niets is geregeld voor de auteursrechten in het buitenland, indien die alleen voor Italiaans grondgebied gelden.

  Mediaset Italia is te zien bij Telenet Digital TV en dat geldt voor kanaalnummer 187 in Vlaanderen, kanaalnummer 213 in Brussel (alleen de stadsdelen die op Telenet zitten) en nummer 269 op de netten waar de Indi-boxen nog worden gebruikt. Uiteraard veranderd aan de satellietontvangst niets. Aldaar zijn Rete 4, Canale 5 en Italia 1 nog gewoon grotendeels ongecodeerd te zien.

  Overigens lag Mediaset eigenaar Berlusconi behoorlijk onder vuur de laatste tijd en dat zowel in Italië (Berlusconi stelt een 'rotbaan' te hebben omdat de 'linkse kliek' hem voortdurend wil zwartmaken) en in Europa. Groenen, socialisten en liberalen in het Europarlement hebben namelijk tevergeefs geprobeerd om hem aan te pakken.  Met een verschil van drie van de 668 uitgebrachte stemmen verwierp het parlement een resolutie die Berlusconi kapittelde wegens een gebrek aan persvrijheid in Italië. Berlusconi bezit vele commerciële omroepen en beïnvloedt de staatstelevisie volgens hen door kritische journalisten van de zenders te halen.

  MediasetBerlusconiRai-UnoTelenetBelgiëVlaanderenMediaset ItaliaRete 4Canale 5Italia 1

  Reacties

 1. TV-TIP The Rock

  The Rock
  Veronica om 20:00 uur
  De afvallige generaal Francis X. Hummel maakt zich met zijn marinecommando's meester van wat de best beveiligde gevangenis aller tijden was: Alcatraz. Ze gijzelen er 81 toeristen en vragen 100 miljoen dollars losgeld ter compensatie voor de familie van overleden manschappen tijdens geheime operaties. Als hun eis niet ingewilligd wordt, zullen vijftien zenuwgasraketten San Francisco treffen. Slechts twee mannen kunnen de stad en de gijzelaars redden. De ene is een jonge FBI-agent die alles afweet van chemische wapens, de andere is de enige man die er ooit in geslaagd is uit Alcatraz te ontsnappen: de mysterieuze macho John Mason ...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Vier seizoenen aan de Amstel

  Vier seizoenen aan de Amstel
  NPO 1 om 22:10 uur
  Avond na avond staat er een team van de beste chefs en sommeliers klaar in het sterrenrestaurant aan de Amstel en Kerst komt er aan.

  Zappen.blog.nl