1. Nieuws

  Italiaanse Mediaset met zender actief in België

  Kabelkijkers in België kunnen nu naast Rai-Uno een zender ontvangen met de een selectie van programma's van Mediaset. Mediaset is het bedrijf dat onder controle staat van de Italiaanse premier Berlusconi.
  Jan-Hein Visser
  22 oktober 2009
  comments 0
  Italiaanse Mediaset met zender actief in België
  Mediaset Italia is een nieuwe Italiaanse tv-zender welke sinds 19 oktober is te ontvangen via de Belgische kabel van Telenet. Het betreft hier een zender die een speciale selectie programma's brengt van de bekende Italiaanse netwerken Canale 5, Rete 4 evenals Italia 1. In tegenstelling tot Rai-Uno gaat het dus om een speciale internationale zender.

  Mediaset Italia richt zich speciaal op de vele in België wonende Italianen die aldaar op de kabel zijn aangesloten. De programmering omvat alleen uitzendingen waar de rechten voor het buitenland (en dus België) beschikbaar zijn. Er zijn dus geen gecodeerde programma's, zoals bij Rai-Uno wel het geval is. Over het coderen van Rai-Uno, van bepaalde films, series en sportevenemenent, heerst de nodige ergernis bij in België wonende Italianen.

  Alleen de satelliet vormt daarvoor nu een alternatief met TivúSat.Van het eerdere idee om met een Rai International zender voor Europa en Europese kabelnetten te komen, is weinig terechtgekomen. Wel is er intussen via de satelliet de toeristische zender Yes Italia. Bepaalde uitzendingen van Rai-Uno zullen echter ook via de Nederlandse kabel gewoon op zwart blijven staan omdat er niets is geregeld voor de auteursrechten in het buitenland, indien die alleen voor Italiaans grondgebied gelden.

  Mediaset Italia is te zien bij Telenet Digital TV en dat geldt voor kanaalnummer 187 in Vlaanderen, kanaalnummer 213 in Brussel (alleen de stadsdelen die op Telenet zitten) en nummer 269 op de netten waar de Indi-boxen nog worden gebruikt. Uiteraard veranderd aan de satellietontvangst niets. Aldaar zijn Rete 4, Canale 5 en Italia 1 nog gewoon grotendeels ongecodeerd te zien.

  Overigens lag Mediaset eigenaar Berlusconi behoorlijk onder vuur de laatste tijd en dat zowel in Italië (Berlusconi stelt een 'rotbaan' te hebben omdat de 'linkse kliek' hem voortdurend wil zwartmaken) en in Europa. Groenen, socialisten en liberalen in het Europarlement hebben namelijk tevergeefs geprobeerd om hem aan te pakken.  Met een verschil van drie van de 668 uitgebrachte stemmen verwierp het parlement een resolutie die Berlusconi kapittelde wegens een gebrek aan persvrijheid in Italië. Berlusconi bezit vele commerciële omroepen en beïnvloedt de staatstelevisie volgens hen door kritische journalisten van de zenders te halen.

  MediasetBerlusconiRai-UnoTelenetBelgiëVlaanderenMediaset ItaliaRete 4Canale 5Italia 1

  Reacties

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl