1. Nieuws

  Italië en Finland honderd procent digitaal

  Europa is gemiddeld voor 87 procent gedigitaliseerd waarbij Italië en Finland het voortouw hebben genomen. Analoog bestaat daar niet meer.
  Jan-Hein Visser
  2 oktober 2014
  comments 10
  Italië en Finland honderd procent digitaal
  Europa is gemiddeld voor 87 procent gedigitaliseerd waarbij Italië en Finland het voortouw hebben genomen. Analoog bestaat daar niet meer. Ook Griekenland is inmiddels volledig gedigitaliseerd.

  In Griekenland zijn recent de laatste analoge zenders in de ether uitgezet terwijl in Finland om geografische redenen vooral satelliet-ontvangst een grote rol speelt: dat is al heel lang uitsluitend digitaal. De Finse omroep YLE is recent helemaal op HD overgestapt en heeft de digitale SD-signalen zelfs al uitgezet. In Italië wordt televisie vooral via de satelliet en ether geconsumeerd. Kabeltelevisie, laat staan analoog, bestaat daar amper of niet.

  Duitsland loopt meest achter

  Opmerkelijk is dat Duitsland als belangrijkste Europese land op gebied van economie en media het verst achterloopt met de digitalisering. Op de Astra satelliet is alles intussen digitaal, maar vrij veel Duitsers maken nog gebruik van analoge kabeltelevisie. Toch loopt Duitsland weer het meest voor met de penetratie van HD-schermen en connected apparatuur. De cijfers komen van IP Network, de reclame-organisatie van RTL Group.

  Satelliet meest gebruikte ontvangst

  Gemiddeld beschikte 87 procent van alle Europeanen in 2013 over digitale televisie en heeft 77 procent al HD-geschikte ontvangstapparatuur en twintig procent een (connected) smarttv. Satellietontvangst is met een derde van alle gebruikers de meest geliefde methode voor digitale ontvangst gevolgd door DVB-T met 29 procent, de kabel met 14 procent en IPTV 11 procent. Per land zijn grote verschillen te zien. Zo is in Nederland en België de kabel aan kop en is dit in Frankrijk juist IPTV via glasvezel of ADSL met veertig procent van alle digitale kijkers.
  Digitale televisieEuropaHDTVSatellietkabelDuitslandFinlandConnectedDVB-TIPTV

  Reacties

 1. TV-TIP The Hunger Games

  The Hunger Games
  RTL 7 om 20:30 uur
  Het voormalige Noord Amerika is nu het land Panem, waar het regerende Capitol van haar twaalf districten eist dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. De 24 door loting geselecteerde jongeren worden in een gigantische arena gezet, waar er slechts één levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. De zestienjarige Katniss Everdeen komt uit district 12, een van de armste districten. Ze weet zichzelf, haar moeder en zusje Prim in leven te houden door illegaal in de bossen te jagen met haar beste vriend Gale. Maar dan wordt Prim geselecteerd voor The Hunger Games. Katniss twijfelt geen moment en neemt de plaats van haar zusje in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze daarvoor moet maken. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP District 9

  District 9
  RTL 7 om 23:30 uur
  Meer dan twintig jaar geleden maakten aliens voor het eerst contact met de aarde. Mensen zaten te wachten op de vijandige aanval, of de gigantische vooruitgang in technologie. Geen van beiden kwam. In plaats daarvan werden de aliens vluchtelingen van hun thuiswereld. De aliens werden geplaatst in een geimproviseerd vluchtelingenkamp in Zuid-Afrika, District 9, terwijl de wereld's naties aan het overleggen waren wat ze met de aliens gingen doen. Nu is het geduld opgeraakt. De controle over de situatie is uitbesteed aan Multi-National United (MNU), een zelfstandige organisatie ongeinteresseerd in het welzijn van de aliens. MNU maakt enorme winst wanneer zij de krachtige wapens van de aliens werkend krijgen. Tot nu toe hebben zij gefaald, het activeren van de wapens vereist alien DNA. De spanning tussen de aliens en de mensen komt tot een hoogtepunt wanneer MNU medewerker, Wikus van der Merwe (Sharlto Copley), een alien virus oploopt waardoor zijn DNA begint te veranderen. Wikus wordt al snel de meest gezochte man ter wereld, en tevens de meest waardevolle - hij is de sleutel tot het ontrafelen van het geheim van alien technologie. Weggejaagd en zonder vrienden is er maar één plek voor hem om te schuilen: District 9.

  Zappen.blog.nl