1. Nieuws

  Italië schakelt analoog pas in 2012 uit

  In Italië is besloten om de complete analoge switchover vooruit te schuiven naar het jaar 2012. De geplande deadline, december 2008, bleek niet realistisch.
  Jan-Hein Visser
  5 oktober 2007
  comments 0
  Italië schakelt analoog pas in 2012 uit
  In Italië is besloten om de complete analoge switchover vooruit te schuiven naar de uiterste deadline in het jaar 2012. De Italiaanse minister voor Telecommunicatie, Paolo Gentilioni heeft dit bevestigd. De afschakeling die gepland was voor december 2008 is niet realistisch.

  Onderzoek heeft uitgewezen dat in juli 2007 naar schatting 4,9 miljoen van de in totaal 21 miljoen huishoudens een decoder hadden voor DTT (Digitale Terrestre, de Italiaanse variant van Digitenne). Dat komt neer op ongeveer 20 procent. Om die reden is het ondoenlijk om het analoge signaal al over een jaar uit te schakelen.
   
  Wel zullen vanaf volgend jaar regels ingevoerd worden, waarvoor de financiering nu wordt behandeld in het parlement. Zo moet er voorlichting komen over de omschakeling en moet alle nieuw verkochte apparatuur 'DTT-ready' zijn. Dit zal onder meer gebeuren door tv-toestellen te voorzien van ingebouwde DVB-T decoders.

  De Italiaanse consument staat als conservatief te boek en veel kijkers zijn dan ook niet blij met de omschakeling. In sommige regio’s - zoals in Valle d’Aosta en op Sardinië - is men er al mee begonnen en zijn Rete 4 en Rai 2 analoog reeds uitgeschakeld. Dit leidde al tot protesten bij met name journalisten van de Rai.
   
  In Italië wordt vrijwel overal via de ether (en aanvullend via satelliet) gekeken omdat de klassieke kabel-tv zoals wij die kennen, er nooit ontwikkeld is en er dus geen rol van betekenis speelt.
  Italiëdigitale switchoverDTT

  Reacties

 1. TV-TIP It Happened One Night

  It Happened One Night
  Een om 15:30 uur
  Komedie van Frank Capra, gebaseerd op een verhaal van Samuel Hopkins Adams. De verwende Ellie Andrews loopt weg van haar rijke vader, omdat die niet wil dat zijn dochter met een playboy trouwt. In de bus op weg naar New York, leert ze Peter Warner, een werkloze journalist, kennen. Het duo kan het eerst niet zo best met elkaar vinden, maar wanneer de bus pech heeft besluiten ze toch samen te gaan liften. Warner ziet wel een verhaal in hun ongelukkig avontuur, maar de zaken worden ingewikkeld als de weggelopen erfgename en de vrijpostige journalist verliefd worden op elkaar...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP FC Barcelona - Real Madrid

  FC Barcelona - Real Madrid
  Ziggo Sport Select om 16:15 uur
  Verslag van de wedstrijd FC Barcelona - Real Madrid, gespeeld in de Primera Division.

  Zappen.blog.nl