1. Nieuws

  Italië schakelt analoog pas in 2012 uit

  In Italië is besloten om de complete analoge switchover vooruit te schuiven naar het jaar 2012. De geplande deadline, december 2008, bleek niet realistisch.
  Jan-Hein Visser
  5 oktober 2007
  comments 0
  Italië schakelt analoog pas in 2012 uit
  In Italië is besloten om de complete analoge switchover vooruit te schuiven naar de uiterste deadline in het jaar 2012. De Italiaanse minister voor Telecommunicatie, Paolo Gentilioni heeft dit bevestigd. De afschakeling die gepland was voor december 2008 is niet realistisch.

  Onderzoek heeft uitgewezen dat in juli 2007 naar schatting 4,9 miljoen van de in totaal 21 miljoen huishoudens een decoder hadden voor DTT (Digitale Terrestre, de Italiaanse variant van Digitenne). Dat komt neer op ongeveer 20 procent. Om die reden is het ondoenlijk om het analoge signaal al over een jaar uit te schakelen.
   
  Wel zullen vanaf volgend jaar regels ingevoerd worden, waarvoor de financiering nu wordt behandeld in het parlement. Zo moet er voorlichting komen over de omschakeling en moet alle nieuw verkochte apparatuur 'DTT-ready' zijn. Dit zal onder meer gebeuren door tv-toestellen te voorzien van ingebouwde DVB-T decoders.

  De Italiaanse consument staat als conservatief te boek en veel kijkers zijn dan ook niet blij met de omschakeling. In sommige regio’s - zoals in Valle d’Aosta en op Sardinië - is men er al mee begonnen en zijn Rete 4 en Rai 2 analoog reeds uitgeschakeld. Dit leidde al tot protesten bij met name journalisten van de Rai.
   
  In Italië wordt vrijwel overal via de ether (en aanvullend via satelliet) gekeken omdat de klassieke kabel-tv zoals wij die kennen, er nooit ontwikkeld is en er dus geen rol van betekenis speelt.
  Italiëdigitale switchoverDTT

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl