1. Nieuws

  Jan-Willem Brüggenwirth verlaat 538

  De Radio 538 Groep krijgt vanaf 1 september een nieuwe algemeen directeur. Jan-Willem Brüggenwirth verlaat na tien jaar het mediabedrijf.
  Jarco Kriek
  19 juli 2013
  comments 0
  Jan-Willem Brüggenwirth verlaat 538
  Foto: ANP

  De Radio 538 Groep krijgt vanaf 1 september een nieuwe algemeen directeur.  Jan-Willem Brüggenwirth verlaat na tien jaar het mediabedrijf dat eigendom van John de Mol is.

  De Telegraaf maakte eerder al bekend dat de positie van Brüggenwirth wankel was. Een meningsverschil over het te voeren beleid met John de Mol zou volgens de krant de oorzaak van de situatie zijn. Brüggenwirth heeft nu bekendgemaakt dat hij op eigen initiatief de Radio 538 Groep verlaat. Volgens eigen zeggen is hij naar tien jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging.

  Begrip voor besluit

  John de Mol – die via zijn bedrijf Talpa eigenaar van de Radio 538 Groep is – zegt in een reactie zich te kunnen voorstellen dat Jan-Willem Brüggenwirth na tien jaar aan een nieuwe uitdaging toe is. "In die zin heb ik begrip voor het besluit. Hij heeft al die tijd prima werk geleverd voor 538. Daar is het bedrijf hem zeer dankbaar voor", aldus De Mol.

  Jacqueline Smit volgt Jan-Willem Brüggenwirth op

  Talpa heeft in Jacqueline Smit – afkomstig van Microsoft Nederland – een nieuwe algemeen directeur voor de Radio 538 Groep gevonden. Pim Schmitz – CEO van Talpa – hierover: "Met haar komst halen we een ervaren leider en marketingprofessional binnen met een zeer brede visie op het medialandschap." Jan-Willem van Brüggenwirth laat weten in de afgelopen tien jaar zijn ziel en zaligheid in het bedrijf te hebben gelegd. "Ik denk dat de groep klaar is voor een volgende stap, dus ik kan met een gerust hart afscheid nemen." Jan-Willem van Brüggenwirth is de derde directeur die vertrekt binnen de Radio 538 Groep. Eerder dit jaar verlieten directeur content Florent Luyckx en directeur digitaal Jan-Willem Borseboom wegens bezuinigingen het bedrijf al.

  538538TV538GroepSLAM!SLAM!FMSLAM!TVRadio 10 GoldTalpaJohn de MolJan-Willem BrüggenwirthJacqueline Smitbezuinging

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl