1. Nieuws

  Jan-Willem Brüggenwirth verlaat 538

  De Radio 538 Groep krijgt vanaf 1 september een nieuwe algemeen directeur. Jan-Willem Brüggenwirth verlaat na tien jaar het mediabedrijf.
  Jarco Kriek
  19 juli 2013
  comments 0
  Jan-Willem Brüggenwirth verlaat 538
  Foto: ANP

  De Radio 538 Groep krijgt vanaf 1 september een nieuwe algemeen directeur.  Jan-Willem Brüggenwirth verlaat na tien jaar het mediabedrijf dat eigendom van John de Mol is.

  De Telegraaf maakte eerder al bekend dat de positie van Brüggenwirth wankel was. Een meningsverschil over het te voeren beleid met John de Mol zou volgens de krant de oorzaak van de situatie zijn. Brüggenwirth heeft nu bekendgemaakt dat hij op eigen initiatief de Radio 538 Groep verlaat. Volgens eigen zeggen is hij naar tien jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging.

  Begrip voor besluit

  John de Mol – die via zijn bedrijf Talpa eigenaar van de Radio 538 Groep is – zegt in een reactie zich te kunnen voorstellen dat Jan-Willem Brüggenwirth na tien jaar aan een nieuwe uitdaging toe is. "In die zin heb ik begrip voor het besluit. Hij heeft al die tijd prima werk geleverd voor 538. Daar is het bedrijf hem zeer dankbaar voor", aldus De Mol.

  Jacqueline Smit volgt Jan-Willem Brüggenwirth op

  Talpa heeft in Jacqueline Smit – afkomstig van Microsoft Nederland – een nieuwe algemeen directeur voor de Radio 538 Groep gevonden. Pim Schmitz – CEO van Talpa – hierover: "Met haar komst halen we een ervaren leider en marketingprofessional binnen met een zeer brede visie op het medialandschap." Jan-Willem van Brüggenwirth laat weten in de afgelopen tien jaar zijn ziel en zaligheid in het bedrijf te hebben gelegd. "Ik denk dat de groep klaar is voor een volgende stap, dus ik kan met een gerust hart afscheid nemen." Jan-Willem van Brüggenwirth is de derde directeur die vertrekt binnen de Radio 538 Groep. Eerder dit jaar verlieten directeur content Florent Luyckx en directeur digitaal Jan-Willem Borseboom wegens bezuinigingen het bedrijf al.

  538538TV538GroepSLAM!SLAM!FMSLAM!TVRadio 10 GoldTalpaJohn de MolJan-Willem BrüggenwirthJacqueline Smitbezuinging

  Reacties

 1. TV-TIP Het vonnis

  Het vonnis
  NPO 3 om 22:00 uur
  Na een feestelijke avond bij zijn baas thuis, rijdt Luc Segers (Koen de Bouw) met zijn gezin naar huis. Wanneer ze onderweg stoppen om te tanken en een brood te halen bij een 24/7 automaat, slaat het noodlot toe. Wanneer Luc bijkomt uit een coma ligt hij in het ziekenhuis en blijkt hij zowel zijn vrouw als zijn dochter te zijn verloren. Verantwoordelijk voor het familiedrama is junkie Kenny de Groot, die door Luc wordt herkend op foto’s. De openbaar aanklager verzekert hem dat het recht zal zegevieren, maar niets blijkt minder waar… Kenny de Groot komt vrij vanwege een simpele procedurefout, ontdekt door zijn advocaat (Veerle Baetens). Verscheurt door verdriet en onmacht, neemt Luc het recht in eigen hand. Nu staat hij in de beklaagdenbank en zal hij zich moeten meten met de rechtstaat die hem in de steek heeft gelaten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Hotel Rwanda

  Hotel Rwanda
  RTL 8 morgen om 00:45 uur
  Het waargebeurde verhaal van een gewone man die de moed en kracht had zijn leven op het spel te zetten om tal van onschuldige mensen te redden. Hutu Paul Rusesabagina (Don Cheadle) is hotelmanager van het luxe Hotel des Milles Collines in Rwanda. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu?s en Tutsi?s begin jaren ?90 biedt Paul onderdak aan meer dan twaalfhonderd Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Paul vecht ook voor zijn eigen leven en dat van zijn (Tutsi)vrouw en kinderen.

  Zappen.blog.nl