Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    JimJam naar MPEG4 bij CanalDigitaal

    M7 Group S.A voert de komende maanden veel wijzigingen bij haar Nederlandse tv-aanbieder CanalDigitaal door. Eén van de wijzigingen betreft kinderzender JimJam.
    Jarco Kriek
    23 januari 2014
    comments 13
    JimJam naar MPEG4 bij CanalDigitaal
    Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A voert de komende maanden veel wijzigingen bij haar Nederlandse tv-aanbieder CanalDigitaal door. Eén van de wijzigingen betreft kinderzender JimJam.

    JimJam wordt nu nog in MPEG2 uitgezonden en is hierdoor ook met een oude SD-satellietontvanger te bekijken. Daar komt vanaf 4 februari verandering in. Dan is de kinderzender alleen nog met HD-satellietontvangers te bekijken. M7 Group S.A schakelt JimJam namelijk naar de MPEG4-compressietechniek over. Bandbreedtebesparing is hiervoor de reden. Omdat de bandbreedte efficiënter gebruikt wordt, levert dit voor M7 Group S.A minder gebruik van bandbreedte voor de doorgifte van de zender via satelliettransponder op. De kijker krijgt hiervoor een betere beeldervaring terug. 

    Nieuwe uitzendfrequentie JimJam

    JimJam is vanaf 4 februari ook via een nieuwe uitzendfrequentie op de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost te ontvangen. De nieuwe frequentie is 11.739 GHz – V – 27500 – 2/3 – DVB-S2 – 8PSK.
    CanalDigitaalTV VlaanderenM7 Group S.AHDAstra3JimJamkinderzenderkinderkanaalfrequentiewijzingzenderverhuizingzenderoverzichtfastscan

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview