Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    John de Mol twijfelt over fusie Endemol

    Het is voor mediatycoon John de Mol geen zekerheid dat hij zijn productiebedrijf Talpa laat fuseren met Endemol. Topman Just Spee van Endemol gooide hierover deze week een proefballon op.
    Jarco Kriek
    2 juni 2012
    comments 0
    John de Mol twijfelt over fusie Endemol
    Foto: ANP

    Het is voor mediatycoon John de Mol geen zekerheid dat hij zijn productiebedrijf Talpa laat fuseren met Endemol. Topman Just Spee van Endemol gooide hierover deze week een proefballon op.

    Ook een vorm van samenwerking gaat John de Mol op voorhand voorlopig nog een stap te ver. Hij liet dit in een interview met het Britse mediavakblad Broadcast weten. Endemol is één van de opties die Talpa bekijkt om internationale groei te kunnen maken. Maar het is niet uitgesloten dat Talpa zelf productiebedrijven in andere landen gaat opzetten.

    Eerst duidelijkheid over financiële situatie

    Voordat De Mol ook maar iets inhoudelijks over een mogelijke fusie of samenwerking met Endemol wil zeggen, wil hij eerst weten hoe dit bedrijf na de herstructurering eruit ziet. Deze herstructurering is bijna afgerond en was nodig omdat Endemol een schuldenlast van miljarden euro’s had. Mocht deze herstructurering langer duren dat is de kans aanwezig dat De Mol hier niet op wacht en naar andere mogelijkheden gaat kijken.

    Slechts 5 procent Endemol

    Aan het mediavakblad Broadcast maakte de mediatycoon ook duidelijk dat hij niets bij beleggingsmaatschappij Cyrte te zeggen heeft. Cyrte is grootaandeelhouder bij Endemol en beheert een deel van het privévermogen van John de Mol. Via Cyrte heeft De Mol volgens eigen zeggen maar vier tot vijf procent van de aandelen Endemol in handen. Samen met Joop van den Ende stond John de Mol in de jaren ’90 aan de wieg van Endemol. In het jaar 2000 werd Endemol voor miljarden euro’s aan het Spaanse Telefónica verkocht.

    EndemolTalpaCyrteJohn de Mol

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview