Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    John de Mol ziet Steve Jobs als voorbeeld

    Mediatycoon John de Mol was in het NTR tv-programma College Tour openhartig over tal van zaken. Onder meer over zijn meest extreme aankoop in het leven en het tv-programma The Winner Is.
    Jarco Kriek
    2 maart 2012
    comments 0
    John de Mol ziet Steve Jobs als voorbeeld
    Foto: ANP

    Mediatycoon John de Mol was in het NTR tv-programma College Tour openhartig over tal van zaken. Onder meer over zijn meest extreme aankoop in het leven, het tv-programma The Winner Is en wie over wie zakelijk gezien zijn grootste voorbeeld is.

    Op de avond dat het tv-programma The Winner Is op SBS 6 van start ging, programmeerde RTL 4 de film Avatar gelijktijdig. Binnen Talpa heeft het idee gespeeld om in Nederland meer dan een miljoen dvd’s van Avatar op dezelfde dag gratis bij een dagblad te verspreiden. Er is hierover zelfs contact met de filmmaatschappij geweest. Uiteindelijk werd uit organisatorische reden van dit plan afgezien.

    The Winner Is

    John de Mol stelt dat het eerste seizoen van The Winner Is in Nederland niet verlopen is zoals van te voren werd verwacht, ook al haalt de finale meer dan een kijkcijfer van meer dan één miljoen. De verwachting is dat er in de komende afleveringen wel spelelementen zitten die de kijker nieuwsgierig maakt. Dat kan positieve gevolgen voor de kijkcijfers hebben. Het tv-format The Winner Is krijgt in twee andere landen – waaronder Duitsland – een herkansing. In deze landen zijn verbeteringen aan het format te zien. Pas wanneer blijkt dat in het buitenland deze verbeteringen tot een beter succes leiden, wordt besloten of er in Nederland een tweede seizoen van het tv-programma komt.


    Steve Jobs

    John de Mol ziet de vorig jaar overleden Apple-topman Steve Jobs als zakelijk voorbeeld. In College Tour maakte John de Mol wel duidelijk dat hij Steve Jobs van een grotere orde dan zichzelf vindt. De Mol stelt dat geld geen drijfveer is om verder te werken. In de huidige werkwijze zegt John de Mol plezier in het werk te hebben. Ook al zijn er soms weken waarin rond de honderd uur wordt gewerkt. Een nieuw vliegtuig die hij samen met Joop van den Ende kocht, wordt door John de Mol als meest extreme aankoop gezien.


    Voetbalrechten

    De laatste tijd gonzen er geruchten dat John de Mol weer in de voetbalrechten geïnteresseerd is. In College Tour maakte De Mol duidelijk dat Talpa geen bieding op de samenvattingsrechten van het Eredivisie-voetbal gaat doen. De uitzendrechten vanaf het voetbalseizoen 2013 – 2014 komen binnen een jaar weer op de markt. De Mol ziet wel een kans dat SBS Nederland bij een tender op de uitzendrechten gaat bieden. Maar ook dan hoeft de Eredivisie CV niet te rekenen op een uitzonderlijk hoog bod van de zendergroep.


    John de MolTalpaTalpa MediaSBS NederlandSBS BroadcastingSBS 6Net5VeronicaThe Winner IsAppleSteve Jobs

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview