Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    John de Mol zou SBS in geheel willen overnemen

    John de Mol heeft vertrouwen in SBS Broadcasting en zou, als de mogelijkheid zich voordoet, het mediabedrijf in zijn geheel willen overnemen.
    Jarco Kriek
    14 september 2013
    comments 0
    John de Mol zou SBS in geheel willen overnemen
    Foto: ANP

    John de Mol heeft vertrouwen in SBS Broadcasting en zou, als de mogelijkheid zich voordoet, het mediabedrijf in zijn geheel willen overnemen. Dat zegt de mediatycoon in RTL Late Night.

    Van een overname door zijn bedrijf Talpa Media is op dit moment echter geen sprake. De Mol heeft 33 procent van het mediabedrijf in handen. De resterende aandelen zijn in het bezit van het Finse Sanoma Media. Mocht Sanoma aangeven dat men over de verkoop van het belang in SBS Broadcasting wil praten, dan vindt men bij John de Mol een luisterend oor. Gesprekken worden er op dit moment niet gevoerd.

    SBS op de goede weg

    SBS Broadcasting bestaat onder andere uit de tv-zenders SBS6, Net5 en Veronica. Ondanks dat de zendergroep last heeft van tegenvallende cijfers is het volgens John de Mol wel een gezond bedrijf waar gewoon winst wordt gemaakt. "Alleen, dat moet veel beter", aldus de mediatycoon.

    John de MolTalpaRTL Late NightSBS BroadcastingSanoma MediaSanomaSBS6Net5Veronica

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview