Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Joyne begint testuitzendingen

    De nieuwe Nederlandse aanbieder Joyne begint binnen 24 uur met de eerste testuitzendingen. Dat bevestigt Joyne aan Totaal TV.
    Jarco Kriek
    12 juli 2017
    comments 6
    Joyne begint testuitzendingen

    De testuitzendingen van Joyne vinden plaats op de Eutelsat 9B-satelliet op 9 graden oost. Dit is ook de uitzendpositie waarop Joyne binnen enkele weken met officiële uitzendingen gaat beginnen. Gedurende een korte periode zal een deel van het zenderaanbod ongecodeerd uitgezonden worden. Daarbij gaat Joyne het ongecodeerde aanbod gefaseerd in de lucht brengen. In de tussenliggende periode komt via satellietspeciaalzaken de benodigde en voor het bekijken van de gecodeerde uitzendingen verplichte Conax CI+ module met virtuele smartcard voor toekomstige klanten beschikbaar. De adviesprijs van deze CI+ module is 99 euro. Joyne gaat het zenderaanbod in twee abonnementsvormen aan klanten aanbieden: het basispakket en Travel Light. Het wordt mogelijk om deze twee abonnementen voor de periode van één, drie, zes of twaalf maanden af te sluiten. Bij de afname van de drie - en zes maanden abonnementen kan de abonnee zelf bepalen in welke maanden van het jaar het abonnement actief is.


    Prijzen en zenderaanbod

    Over definitieve abonnementsprijzen en het zenderaanbod heeft Joyne nog geen concrete mededelingen gedaan. In ieder geval zenders van NPO, RTL, SBS Broadcasting, Discovery Networks, FOX International Channels Benelux, Viacom Networks, Muziekkiosk, VRT en de erotiekzenders Secret Circle en Dusk zijn in het tv-aanbod opgenomen. Dat geldt ook voor de radiozenders van NPO, Talpa Radio en RADIONL. Joyne begint in ieder geval de uitzendingen op twee transponders op de Eutelsat.

    De testuitzendingen van Joyne vinden plaats op de Eutelsat 9B-satelliet op 9 graden oost. Dit is ook de uitzendpositie waarop Joyne binnen enkele weken met officiële uitzendingen gaat beginnen. De aanbieder heeft bij satellietbedrijf Eutelsat een optie op een derde transponder voor een op Nederland gericht zenderaanbod. Op de uitzendfrequentie 11.747 GHz H zal het ongecodeerde testaanbod te bekijken zijn.  Joyne zegt met zenders afspraken over tijdelijke ongecodeerde verspreiding gemaakt te hebben. Het ongecodeerde aanbod zal gefaseerd uitgerold worden waarbij niet alle zenders tegelijk ongecodeerd te bekijken zijn. 

     

    Concurrentie CanalDigitaal

    Met de komst van Joyne krijgt Canal Digitaal, eigendom van het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group, voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis concurrentie bij het leveren van tv-diensten via de satelliet. Canal Digitaal levert al sinds 1996 digitale satelliettelevisie in Nederland.

    JoyneEutelsatEutelsat 9BsatellietCanalDigitaalM7 Groupconcurrentieabonnementzenderaanbod

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview