1. Nieuws

  Kabelbedrijf investeert in analoge televisie

  Ook bij kabelbedrijven is er geen eensgezindheid over het lot van analoge kabeltelevisie. Er zijn zelfs kabelbedrijven die nog steeds investeren in analoge kabeltelevisie terwijl de uiterste houdbaarheidsdatum in zicht komt.
  Jarco Kriek
  29 juli 2011
  comments 0
  Kabelbedrijf investeert in analoge televisie

  Ook bij kabelbedrijven is er geen eensgezindheid over het lot van analoge kabeltelevisie. Er zijn zelfs kabelbedrijven die nog steeds investeren in analoge kabeltelevisie terwijl volgens velen de uiterste houdbaarheidsdatum in zicht komt.

  De afgelopen maanden is er veel commotie over analoge televisie en de mogelijke toekomst hiervan geweest. Op 10 oktober 2010 stopte Caiway als eerste kabelbedrijf in Nederland met de doorgifte van analoge televisie. In de jaren daarvoor had Caiway het analoge televisieaanbod al beetje bij beetje naar een lager aantal teruggebracht. Nederlands grootste kabelbedrijf Ziggo startte op 1 juni met het terugbrengen van het analoge zenderaanbod. Het kabelbedrijf bracht het aantal analoge televisiezenders van 30 terug naar 25. De verwachting is dat Ziggo in de komende jaren dezelfde weg als Caiway gaat volgen en dat op termijn analoge televisie ook bij Ziggo wordt uitgeschakeld. Met het schrappen van analoge televisiekanalen wordt extra bandbreedte voor uitbreiding van digitale diensten gegenereerd. Hierbij kan gedacht worden aan HD-televisie, interactieve televisie, Video on Demand en snellere internetdiensten. De ruimte die een analoog televisiekanaal in beslag neemt kan bijvoorbeeld gebruikt worden om 8 digitale televisiekanalen in standaard kwaliteit of 4 in HD-kwaliteit te kunnen uitzenden.

  Er zijn ook kabelbedrijven die nog vasthouden aan analoge televisie. Zo wil UPC zeker in de komende twee jaar het analoge zenderaanbod niet kleiner maken. Analoge televisie wordt naast digitale televisie nog vaak op de slaapkamer gebruikt. En dat is voor UPC een belangrijk punt. Er zijn ook kabelbedrijven die nog investeren in analoge televisie. Zo maakte het kleine noordelijke kabelbedrijf Stichting Kabel Veendam (SKV) vandaag aan Totaal TV bekend dat men gaat investeren in analoge televisie.

  Het kabelbedrijf heeft de afgelopen dagen namelijk nieuwe apparatuur in gebruik genomen om de analoge verspreiding van de Nederlandse publieke en commerciële televisiezenders beeldkwalitatief te verbeteren. "Met de nieuwe apparatuur kunnen deze zenders in de hoogste kwaliteit, analoog worden doorgegeven. Hoewel we weten dat er steeds meer digitaal gekeken wordt beseffen we ons terdege dat veel abonnees nog het analoge signaal gebruiken, vooral voor het televisiekijken in de slaapkamers. Met deze vervanging kunnen wij ook deze abonnees een kwalitatief goed signaal leveren” aldus een woordvoerder van SKV tegenover Totaal TV.

  KabelStichting Kabel VeendamSKVanaloogdigitaalZiggoCaiwayUPC

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl