Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Klant merkt voorlopig weinig van fusie UPC en Ziggo

    De verwachting is dat voor het einde van dit jaar de fusie tussen de Nederlandse kabelbedrijven UPC en Ziggo een feit is. Klanten merken daar voorlopig weinig van.
    Jarco Kriek
    19 oktober 2014
    comments 7
    Klant merkt voorlopig weinig van fusie UPC en Ziggo
    Foto: ANP

    De verwachting is dat voor het einde van dit jaar de fusie tussen de Nederlandse kabelbedrijven UPC en Ziggo een feit is. Klanten van deze kabelbedrijven merken daar voorlopig weinig van.

    Aandeelhouders van Ziggo hebben van het Britse bedrijf Liberty Global – het moederbedrijf van UPC – tot 4 november de tijd gekregen om aandelen ter verkoop aan te bieden. Op deze manier hoopt Liberty Global meer dan tachtig procent van de aandelen Ziggo in bezit te krijgen. De verwachting is dat deze koopdrempel wordt gehaald. De Raad van Bestuur en de algemene aandeelhoudersvergadering heeft eerder dit jaar een positief advies voor het overnamebod van Liberty Global gegeven. Nadat onlangs de Europese Commissie groen licht voor overname van Ziggo gaf, lijken er geen hobbels meer te zijn.

    Facturen

    UPC-klanten gaan als eerste kleine tekenen van de fusie zien. Op de facturen verdwijnt op termijn de naam UPC. Die wordt vervangen voor Ziggo. In een later stadium verdwijnen de logo’s van UPC van bruikleenapparatuur en in de firmware van kabeldecoders. Maar het duurt nog jaren voordat UPC en Ziggo echt één bedrijf zijn. Grootste horde lijken daarbij de technische verschillen in de kabelnetwerken van beide bedrijven. Dat wordt ook door Bert Groenewegen – CFO van Ziggo – na de presentatie van de kwartaalcijfers van Ziggo bevestigd. Het duurt volgens Groenewegen enkele jaren voor het fusiebedrijf volledig als één geheel operationeel is. Dat komt vooral door harmonisatie van processen, systemen, platformen en diensten.

    ZiggoUPCLiberty GlobalfusieNLkabelbaanverliesreorganisatieontslagenvakbondvakbondenkabel

    Reacties

  1. TV-TIP Dit Was Het Nieuws

    Dit Was Het Nieuws
    NPO 1 om 21:19 uur
    Zelfs na 46 seizoenen van Dit Was Het Nieuws hebben Harm Edens, Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal nog dromen. Eén ervan komt vandaag uit. Na jarenlang aandringen heeft Eva Jinek eindelijk ja gezegd tegen een optreden in de satirische spelshow. Het trio heeft vast een paar pittige vragen voor de presentatrice, die na haar commerciële avontuur bij RTL terugkeert met een nieuw praat­programma op NPO 1.

    TV-TIP 2Doc: The Total Trust

    2Doc: The Total Trust
    NPO 2 om 22:18 uur
    In China is weinig ruimte voor afwijkende meningen. Activisten, advocaten, journalisten én gewone burgers worden continu bespied met een geavanceerd digitaal systeem. De overheid gebruikt het netwerk niet alleen om burgers te straffen: er wordt zo veel informatie verzameld dat protest­acties vaak te voorspellen zijn. In The Total Trust vertellen experts hoe ‘negatief gedrag’ wordt afgestraft, en hoe Chinezen beloond worden als ze zich wél aan de strenge regels houden.

    Interview