Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Klantverlies Ziggo vrijwel voorbij

    Ziggo heeft in het afgelopen kwartaal bijna geen klanten meer verloren. Maar omdat het kabelbedrijf de concurrentie met gunstige prijzen aangaat, wordt er geen winst meer gemaakt.
    Jarco Kriek
    17 juli 2014
    comments 12
    Klantverlies Ziggo vrijwel voorbij
    Foto: ANP

    Ziggo heeft in het afgelopen kwartaal bijna geen klanten meer verloren. Maar omdat het kabelbedrijf de concurrentie met gunstige prijzen aangaat, wordt er geen winst meer gemaakt.

    De grootste groei zit in het aantal internetklanten. In het tweede kwartaal 2014 werden 25.000 meer internetabonnementen verkocht. In totaal heeft Ziggo nu 1,97 miljoen internetklanten. Een deel van deze nieuwe klanten werd door verkoop van meer Alles-in-1-pakketten veroorzaakt. Ziggo werd door technologiesite Tweakers tot beste internetaanbieder uitgeroepen. Ook verhoogde het kabelbedrijf enkele maanden geleden de internetsnelheid van de meeste abonnementen. Ziggo biedt daarnaast internetklanten in het verzorgingsgebied gratis draadloos internet via WifiSpots. Onlangs werd de beveiliging van haar wifi-hotspots sterk verbeterd.

    Klanten minder waard

    Succesvol is de mobiele tak Ziggo Mobiel, dat sim-only-abonnementen verkoopt. Het aantal klanten steeg met 21.000 tot 84.000 door. Ziggo leed de afgelopen drie maanden een nettoverlies van 29,5 miljoen euro. Dat komt vooral door een afschrijving van 155 miljoen euro. Zo waardeerde het kabelbedrijf de waarde van het klantenbestand met dertig miljoen euro af.

    ZiggoUPCLiberty GlobalkwartaalcijfersAlles-in-1triple playZiggo MobielZiggo BappwifiWifispotWifispotvakantieAppleiOSAndroidsmartphonetabletinternethotspotbeveiliginghackathonhackhackersbeveiligingcertificaten

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview