1. Nieuws

  Klassieker Ajax – Feyenoord bezorgt Eredivisie Live nieuw kijkcijferrecord

  Het was te verwachten. En de verwachting is dan ook uitgekomen. Het betaalkanaal Eredivisie Live heeft met de voetbalklassieker Ajax – Feyenoord haar eigen kijkcijferrecord wederom scherper gezet.
  Jarco Kriek
  24 oktober 2011
  comments 0
  Klassieker Ajax – Feyenoord bezorgt Eredivisie Live nieuw kijkcijferrecord

  Het was te verwachten. En de verwachting is dan ook uitgekomen. Het betaalkanaal Eredivisie Live heeft met de voetbalklassieker Ajax – Feyenoord haar eigen kijkcijferrecord wederom scherper gezet.

  Vorig weekend keken er 1.431.600 paar ogen naar de wedstrijd Ajax – AZ. Dat was op dat moment een kijkcijferrecord en heeft slechts 8 dagen in de boeken gestaan. Dit weekend voldeed Eredivisie Live aan de verwachtingen en keken er meer mensen naar de – volgens velen – enige echte voetbalklassieker die Nederland kent. De wedstrijd Ajax – Feyenoord werd via Eredivisie Live door 1.630.200 Nederlanders boven de 6 jaar bekeken. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO).

  Eredivisie Live werd over het gehele weekend overigens goed bekeken. Bijna 3 miljoen unieke Nederlanders keken er naar het voetbalkanaal. De wedstrijden FC Groningen – FC Twente (1.266.900) en Vitesse – PSV (1.110.700) werden eveneens goed bekeken. Het is overigens geen verrassing dat Eredivisie Live de afgelopen twee weken goed werd bekeken. Het voetbalkanaal hield de zogenaamde Eredivisie Live 10-daagse. Hierdoor konden vrijwel alle digitale tv-kijkers van Nederland 10 dagen lang gratis naar het hoofdkanaal van Eredivisie Live kijken. Hierdoor was het potentieel bereik van Eredivisie Live veel groter dan normaal het geval is. Van de grotere tv-aanbieders deden alleen CanalDigitaal en Tele2 niet aan de Eredivisie Live 10-daagse mee.

  Vanaf vandaag zullen de kijkcijfers van Eredivisie Live weer veel lager zijn. De tv-kanalen van de betaalzender zijn nu alleen nog maar te zien wanneer men via de televisieaanbieder een abonnement op Eredivisie Live afneemt. Hierdoor wordt het potentieel bereik van enkele miljoenen – zoals het in de afgelopen 10 dagen het geval was – weer naar ongeveer 500.000 teruggebracht. Eredivisie Live hoopt met deze – en soortgelijke acties – de Nederlandse tv-kijker goed kennis met het betaalkanaal te laten maken. En hierdoor het aantal betaalde abonnementen te laten toenemen.

  Eredivisie LivevoetbalAjaxFeyenoordbetaaltelevisieCanalDigitaalTele2

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl