1. Nieuws

  Klassieker Ajax – Feyenoord bezorgt Eredivisie Live nieuw kijkcijferrecord

  Het was te verwachten. En de verwachting is dan ook uitgekomen. Het betaalkanaal Eredivisie Live heeft met de voetbalklassieker Ajax – Feyenoord haar eigen kijkcijferrecord wederom scherper gezet.
  Jarco Kriek
  24 oktober 2011
  comments 0
  Klassieker Ajax – Feyenoord bezorgt Eredivisie Live nieuw kijkcijferrecord

  Het was te verwachten. En de verwachting is dan ook uitgekomen. Het betaalkanaal Eredivisie Live heeft met de voetbalklassieker Ajax – Feyenoord haar eigen kijkcijferrecord wederom scherper gezet.

  Vorig weekend keken er 1.431.600 paar ogen naar de wedstrijd Ajax – AZ. Dat was op dat moment een kijkcijferrecord en heeft slechts 8 dagen in de boeken gestaan. Dit weekend voldeed Eredivisie Live aan de verwachtingen en keken er meer mensen naar de – volgens velen – enige echte voetbalklassieker die Nederland kent. De wedstrijd Ajax – Feyenoord werd via Eredivisie Live door 1.630.200 Nederlanders boven de 6 jaar bekeken. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO).

  Eredivisie Live werd over het gehele weekend overigens goed bekeken. Bijna 3 miljoen unieke Nederlanders keken er naar het voetbalkanaal. De wedstrijden FC Groningen – FC Twente (1.266.900) en Vitesse – PSV (1.110.700) werden eveneens goed bekeken. Het is overigens geen verrassing dat Eredivisie Live de afgelopen twee weken goed werd bekeken. Het voetbalkanaal hield de zogenaamde Eredivisie Live 10-daagse. Hierdoor konden vrijwel alle digitale tv-kijkers van Nederland 10 dagen lang gratis naar het hoofdkanaal van Eredivisie Live kijken. Hierdoor was het potentieel bereik van Eredivisie Live veel groter dan normaal het geval is. Van de grotere tv-aanbieders deden alleen CanalDigitaal en Tele2 niet aan de Eredivisie Live 10-daagse mee.

  Vanaf vandaag zullen de kijkcijfers van Eredivisie Live weer veel lager zijn. De tv-kanalen van de betaalzender zijn nu alleen nog maar te zien wanneer men via de televisieaanbieder een abonnement op Eredivisie Live afneemt. Hierdoor wordt het potentieel bereik van enkele miljoenen – zoals het in de afgelopen 10 dagen het geval was – weer naar ongeveer 500.000 teruggebracht. Eredivisie Live hoopt met deze – en soortgelijke acties – de Nederlandse tv-kijker goed kennis met het betaalkanaal te laten maken. En hierdoor het aantal betaalde abonnementen te laten toenemen.

  Eredivisie LivevoetbalAjaxFeyenoordbetaaltelevisieCanalDigitaalTele2

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl