Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN: FOX Sports maakt onderscheid tussen aanbieders

    KPN en Eredivisie Media & Marketing CV hebben vandaag hun zakelijk geschil met betrekking tot de doorgifte van de kanalen van de betaalzender aan de rechter voorgelegd.
    Jarco Kriek
    22 juli 2016
    comments 6
    KPN: FOX Sports maakt onderscheid tussen aanbieders
    Foto: ANP

    KPN en Eredivisie Media & Marketing CV hebben vandaag hun zakelijk geschil met betrekking tot de doorgifte van de kanalen van de betaalzender aan de rechter voorgelegd. KPN stelt dat er sprake van onderscheid tussen distributeurs wordt gemaakt.


    De huidige overeenkomst voor doorgifte van FOX Sports bij KPN en enkele andere aanbieders loopt op 1 augustus af. Onderhandelingen over een nieuwe overeenkomt hebben in het geval van KPN nog niet tot resultaat geleid. Ondanks dat Eredivisie Media & Marketing gisteren in een reactie tegen Totaal TV stelde dat men er vanuit gaat dat FOX Sports-abonnees bij KPN ook na 1 augustus naar de betaalzender kunnen blijven kijken, is de stand van zaken op dit moment dat de zenders bij KPN op zwart gaan als er geen – al dan niet tijdelijke – overeenkomst wordt gemaakt.

    FOX Sports maakt onderscheid

    De betrokken partijen willen niet al te inhoudelijk reageren op de problemen bij het tot stand komen van een nieuwe overeenkomst. KPN-woordvoerder Stefan Simons licht tegen Totaal TV wel een tipje van de sluier op. "KPN is het niet eens met de nieuwe voorwaarden die FOX aan KPN wil opleggen voor de FOX Sports zenders. Hierbij gaat het met name om een substantiële verhoging van de vergoeding die KPN voor de FOX Sports kanalen moet betalen terwijl dat niet geldt voor andere (vergelijkbare) distributeurs."

    FOX Sports duurder?

    Uit de reactie van KPN kan worden opgemaakt dat de kans groot is dat voor de consument de abonnementsprijs van FOX Sports de komende mannden – in ieder geval  bij aanbieders die een nieuwe overeenkomst afsluiten – verhoogd gaat worden. Bronnen melden Totaal TV dat FOX Sports nog steeds het plan niet heeft laten varen om te proberen een nieuw voetbalkanaal met wedstrijden uit de Eredivisie via het digitale basispakket van aanbieders te gaan verspreiden. Aanbieders dienen hiervoor dan wel enkele euro’s per abonnee per maand te betalen. Iets dat gaat leiden tot een forse prijsverhoging van het basispakket.

    TV a la carte

    Het plan van FOX Sports staat overigens haaks op het plan van mediastaatssecretaris Sander Dekker die streeft naar een kleiner basispakket met alleen verplichte doorgifte van de acht must carry-kanalen. De consument moet daarnaast de mogelijkheid krijgen zelf op zenderniveau te bepalen welke zenders men nog meer in het abonnement wil opnemen.

    KPN sponsor Eredivisie

    Opmerkelijk detail in het geschil tussen KPN en FOX Sports is dat KPN sponsor van de Eredivisie is. En juist Eredivisie-wedstrijden zijn het belangrijkste onderdeel van de programmering van de meest bekeken kanalen van FOX Sports. De rechter doet volgende week uitspraak in het door KPN aangespannen kort geding.

    KPNZiggoVodafoneCaiwayCanalDigitaalFOXFOX SportsvoetbaleredivisieEredivisie Media & MarketingFOX International Channels Benelux

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview