Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN Interactieve TV breidt uit met Comedy Central, BravaNL en Family7

    KPN vervangt morgen de nog aanwezige TMF-muziekkanalen voor de MTV-muziekkanalen MTV Music 24 en VH1 Classic. Een maand later breidt KPN het zenderaanbod van haar tv-product Interactieve TV verder uit.
    Jarco Kriek
    14 december 2011
    comments 0
    KPN Interactieve TV breidt uit met Comedy Central, BravaNL en Family7
    Foto: ANP

    KPN vervangt morgen de nog aanwezige TMF-muziekkanalen voor de MTV-muziekkanalen MTV Music 24 en VH1 Classic. Een maand later breidt KPN het zenderaanbod van haar tv-product Interactieve TV verder uit.

    De uitbreiding wordt gecombineerd met wijzigingen die KPN al eerder heeft aangekondigd. Vanaf 15 januari verhuist het nieuwskanaal Al Jazeera van voorkeuzekanaal 150 in het pluspakket naar voorkeuzekanaal 40 in het basispakket. KPN kondigde deze wijziging eind vorige maand aan. Nu heeft KPN echter bekend gemaakt dat op dezelfde dag vier nieuwe tv-kanalen aan het zenderaanbod van Interactieve TV wordt toegevoegd. Tegenover de komst van deze nieuwe tv-kanalen staat het verdwijnen van Fashion TV en Mezzo.

    Het verdwijnen van het cultuurkanaal Mezzo is opvallend te noemen. KPN kiest namelijk voor de Nederlandse cultuurzender BravaNL die vanaf 15 januari de plaats van Mezzo in het zenderaanbod gaat innemen. Brava is de Nederlandse cultuur zender die opera, klassieke muziek en ballet toegankelijk maakt voor een breed televisie publiek. Zo kijkt u op Brava onder meer naar de Berliner Philharmoniker, Het Royal Opera House en het Luzern Festival.

    Andere opvallende keuze van KPN is dat men de christelijke zender Family7 gaat doorgeven. Na Ziggo gaat dit tv-kanaal nu ook bij KPN als tweede grote Nederlandse tv-aanbieder digitaal doorgegeven worden. Bij UPC was de zender eerder al digitaal te ontvangen maar verdween uit het digitale aanbod. In een aantal regio’s in het UPC verzorgingsgebied wordt Family7 – na een bindend advies van de programmaraad – nog analoog doorgegeven.

    Verder gaat KPN het complete aanbod van Comedy Central kanalen doorgeven. Om dit mogelijk te maken worden de tv-kanalen Comedy Central Family en Comedy Central Extra vanaf 15 januari in het zenderaanbod opgenomen. KPN is na Ziggo de tweede aanbieder in Nederland die het onlangs gelanceerde Comedy Central Extra gaat doorgeven.

    Alle nieuwe zenders die op 15 januari aan het zenderaanbod van KPN Interactieve TV worden toegevoegd gaan deel uitmaken van het aanvullende pluspakket. 

    KPNKPNInteractieve TVTMFTMF NLTMF DanceMTV Music 24VH1 ClassicAl JazeeraFamily7BravaNLComedy Central FamilyComedy Central ExtraZiggoUPC

    Reacties