Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN maakt van RTL Gemist betaaldienst

    Abonnees die bij KPN Interactieve TV afnemen, moeten volgend jaar gaan betalen voor elk programma dat men via de uitgesteld kijken-dienst RTL Gemist kijkt.
    Jarco Kriek
    16 december 2012
    comments 0
    KPN maakt van RTL Gemist betaaldienst

    Abonnees die bij KPN Interactieve TV afnemen, moeten volgend jaar gaan betalen voor elk programma dat men via de uitgesteld kijken-dienst RTL Gemist kijkt. Dat heeft KPN bekendgemaakt.

    RTL Gemist maakt nu nog onderdeel van het aanvullend Pluspakket uit. De uitgesteld kijken-dienst – waarop programma’s die eerder op RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8 werden uitgezonden te zien zijn – komt vanaf 24 januari wel in het basispakket terecht. Maar voor elk programma dat op een later tijdstip wordt teruggekeken, moet betaald worden. De prijs van een tv-programma varieert en bedraagt minimaal 49 eurocent. Slechts enkele RTL-programma’s zijn gratis terug te zien. Het gaat hierbij vooral om nieuwsuitzendingen.

    KPN volgt andere aanbieders

    KPN volgt hiermee andere Nederlandse aanbieders. Ook daar kan de abonnee alleen via betaling naar eerder door RTL Nederland uitgezonden programma’s kijken. Dat is onder meer bij UPC, Ziggo en Glashart Media het geval. Het is een direct gevolg van de nieuwe strategie van RTL Nederland waarbij wordt uitgegaan dat uitgesteld kijken een betaaldienst moet worden. RTL Gemist komt in 2013 op meer internettelevisieplatformen beschikbaar. Zo kondigden Samsung en Microsoft voor haar Xbox 360 spelconsole al de komst van RTL Gemist aan. Ook hier gaat het om betaaldiensten.

    KPNInteractieve TVRTL NederlandRTL GemistRTL XL. RTL 4RTL 5RTL 7RTL 8uitgesteld kijkenSamsungMicrosoftXbox 360ZiggoUPCGlashart Media

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview