Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN meer dan miljoen televisieabonnees

    Vandaag kiest de miljoenste klant van KPN voor digitale televisie bij dit bedrijf. KPN is hiermee in korte tijd een belangrijke speler op de digitale televisiemarkt geworden.
    Jarco Kriek
    28 januari 2010
    comments 0
    KPN meer dan miljoen televisieabonnees

    Vandaag overschrijdt KPN de grens van één miljoen digitale televisieabonnees. De digitale klanten van KPN kiezen vooral voor het goedkoop in de markt gezette Digitenne. Dit is inmiddels uitgegroeid tot grootste concurrent van de kabelsector. Het digitale Digitenne is goedkoper dan analoge kabel.

    Naast Digitenne, dat toch onder vuur ligt om zijn slechtere beeldkwaliteit bij gebruik van grotere televisieschermen, heeft KPN ook een digitaal televisieproduct via DSL en IP. KPN verwacht juist bij dit Interactieve Televisie een grotere groei in de komende jaren. Het marktaandeel van KPN op de digitale televisiemarkt is op dit moment rond de 23 procent. Daarmee is KPN de één na grootste aanbieder van Nederland en heeft het alleen nog Ziggo voor zich dat rond de 1,4 miljoen digitale abonnees heeft. KPN stuurt deze week al zijn miljoen klanten die voor Digitenne of Interactieve Televisie hebben gekozen een brief om hen te bedanken.

    Albert Vergeer, Directeur TV, Internet en Telefonie van KPN: “KPN begon eind 2004 met Digitenne op de markt van TV. Sindsdien is het aantal klanten sterk gegroeid. Deze klanten hebben vooral gekozen voor de lage prijs, in combinatie met ons betrouwbare merk. Wij zijn er erg trots op dat inmiddels 1 miljoen klanten hebben gekozen voor TV van KPN.” Voor 2010 heeft KPN de ambitie om nog meer abonnees aan zich weten te binden. In de komende tijd gaan veel analoge huishoudens overstappen naar digitale televisie. KPN hoopt dat een gedeelte van hen gaat kiezen voor Digitenne of Interactieve Televisie. Ook binnen de huidige klantengroep verwacht KPN een verschuiving van Digitenne naar Interactieve Televisie. Dit ondermeer voor de extra functionaliteit en ook de start van HDTV via VDSL2 bij Interactieve Televisie zal hier een rol bij moeten gaan spelen.
    KPN. DigitenneInteractieve Televisiedigitale televisieHDTVanaloge televisie

    Reacties