Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN neemt anti-hackersmaatregelen

    KPN gaat miljoenen euro’s investeren om te voorkomen dat het bedrijf opnieuw doelwit van hackers wordt. Eén van de maatregelen die KPN neemt, is het aanstellen van een Chief Cybersecurity Officer.
    Jarco Kriek
    19 maart 2012
    comments 0
    KPN neemt anti-hackersmaatregelen

    KPN gaat miljoenen euro’s investeren om te voorkomen dat het bedrijf opnieuw doelwit van hackers wordt. Eén van de maatregelen die KPN neemt, is het aanstellen van een Chief Cybersecurity Officer die leiding aan een nieuwe afdeling gaat geven.

    KPN kwam onlangs negatief in het nieuws omdat hackers zich toegang tot het computernetwerk van het bedrijf hadden verschaft. Hierdoor moest KPN rigoureuze maatregelen nemen. Zo werden emailaccounts van twee miljoen klanten tijdelijk geblokkeerd.

    Schadevergoeding

    KPN kondigde aan dat klanten een verzoek om via een meldpunt schadevergoeding konden indienen en dat KPN ruimhartig met deze aanvragen om zou gaan. Uiteindelijk zijn er 995 claims ingediend, waarvan er 750 zijn toegewezen, 203 zijn afgewezen en 42 nog in behandeling zijn. In totaal zal KPN circa 100.000 euro uitkeren.

    War-room in Hilversum

    Hackers kwamen het netwerk van KPN via een slecht onderhouden server binnen. Om dit soort gevallen in de toekomst te voorkomen, gaat KPN een cybercriminaliteit-manager aanstellen. Deze gaat in Hilversum leiding geven aan een speciale 'war-room'. In dit nieuwe team komen tientallen it-specialisten te zitten. Deze moeten het netwerk continue monitoren en beveiligen. Geld speelt hierbij geen rol. KPN gaat er vanuit dat dit miljoenen euro’s gaat kosten. Wanneer de nieuwe beveiligingsafdeling volledig operationeel is, kan KPN op dit moment nog niet zeggen.
    KPNhackonderzoekfoutenbeveiliding

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview