1. Nieuws

  KPN start doorgifte commerciële regionale tv

  KPN geeft via haar tv-product Interactieve TV al langere tijd publieke lokale - en regionale omroepen door. Het zenderaanbod wordt binnenkort ook versterkt door commerciële regionale tv-zenders.
  Jarco Kriek
  5 augustus 2012
  comments 0
  KPN start doorgifte commerciële regionale tv

  KPN geeft via haar tv-product Interactieve TV al langere tijd publieke lokale - en regionale omroepen door. Het zenderaanbod wordt binnenkort ook versterkt door commerciële regionale tv-zenders.

  Het telecombedrijf start in september met een pilot die in ieder geval tot januari 2013 duurt. Het volgt hiermee onder meer Glashart Media – dat sinds kort eigendom van KPN is – dat via glasvezel al langere tijd enkele commerciële regionale tv-zenders landelijk doorgeeft. Net als bij Glashart Media gaat KPN deze commerciële regionale tv-zenders landelijk doorgeven.

  Focuz TV als eerste

  De aankondiging van de landelijke komst van commerciële regionale televisie bij KPN Interactieve TV is niet van het telecombedrijf afkomstig. Focuz TV – een commerciële tv-zender voor Gelderland en de Achterhoek – maakte de komst bij KPN Interactieve TV bekend. Directrice Berna van Campen bevestigt aan Totaal TV dat Focuz TV vanaf september een groter bereik via KPN Interactieve TV krijgt. Het gaat om doorgifte via het aanvullende Pluspakket. Op dit moment worden enkele commerciële regionale omroepen in bepaalde regio's door KPN in het basispakket van Interactieve TV via glasvezel aangeboden. Dit wordt vanaf september een landelijke doorgifte via glasvezel en DSL.

  Blij met groter bereik

  Berna van Campen zegt blij te zijn met een grotere – ook landelijke – dekking van Focuz TV. "Regionale televisie staat dichtbij de mensen. Onze focus ligt op oost-Gelderland, maar het is mooi dat men nu ook in grotere delen van Nederland onze tv-zender kan zien. Wij werken via een vast principe. De kijker laat ons weten wat ze willen zien, wij maken dan de programma’s. Focuz TV is voor de kijker aantrekkelijk geworden doordat wij luisteren naar de wens van de kijker. Mede hierdoor zendt Focuz TV tachtig procent eigen programma’s uit, slechts drie programma’s zijn aangekocht."

  KPNInteractieve TVglasvezellokale omroepOLONregionale omroepROOSregionale televisieFocuz TVGlashart MediaReggefiber

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Heerenveen

  Schaatsen: World Cup Heerenveen
  NPO 1 om 16:45 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de World Cup in Heerenveen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:30 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Zappen.blog.nl