1. Nieuws

  KPN start doorgifte commerciële regionale tv

  KPN geeft via haar tv-product Interactieve TV al langere tijd publieke lokale - en regionale omroepen door. Het zenderaanbod wordt binnenkort ook versterkt door commerciële regionale tv-zenders.
  Jarco Kriek
  5 augustus 2012
  comments 0
  KPN start doorgifte commerciële regionale tv

  KPN geeft via haar tv-product Interactieve TV al langere tijd publieke lokale - en regionale omroepen door. Het zenderaanbod wordt binnenkort ook versterkt door commerciële regionale tv-zenders.

  Het telecombedrijf start in september met een pilot die in ieder geval tot januari 2013 duurt. Het volgt hiermee onder meer Glashart Media – dat sinds kort eigendom van KPN is – dat via glasvezel al langere tijd enkele commerciële regionale tv-zenders landelijk doorgeeft. Net als bij Glashart Media gaat KPN deze commerciële regionale tv-zenders landelijk doorgeven.

  Focuz TV als eerste

  De aankondiging van de landelijke komst van commerciële regionale televisie bij KPN Interactieve TV is niet van het telecombedrijf afkomstig. Focuz TV – een commerciële tv-zender voor Gelderland en de Achterhoek – maakte de komst bij KPN Interactieve TV bekend. Directrice Berna van Campen bevestigt aan Totaal TV dat Focuz TV vanaf september een groter bereik via KPN Interactieve TV krijgt. Het gaat om doorgifte via het aanvullende Pluspakket. Op dit moment worden enkele commerciële regionale omroepen in bepaalde regio's door KPN in het basispakket van Interactieve TV via glasvezel aangeboden. Dit wordt vanaf september een landelijke doorgifte via glasvezel en DSL.

  Blij met groter bereik

  Berna van Campen zegt blij te zijn met een grotere – ook landelijke – dekking van Focuz TV. "Regionale televisie staat dichtbij de mensen. Onze focus ligt op oost-Gelderland, maar het is mooi dat men nu ook in grotere delen van Nederland onze tv-zender kan zien. Wij werken via een vast principe. De kijker laat ons weten wat ze willen zien, wij maken dan de programma’s. Focuz TV is voor de kijker aantrekkelijk geworden doordat wij luisteren naar de wens van de kijker. Mede hierdoor zendt Focuz TV tachtig procent eigen programma’s uit, slechts drie programma’s zijn aangekocht."

  KPNInteractieve TVglasvezellokale omroepOLONregionale omroepROOSregionale televisieFocuz TVGlashart MediaReggefiber

  Reacties

 1. TV-TIP Batman Forever

  Batman Forever
  SBS9 om 20:30 uur
  Batman ofte Bruce Wayne, de Zwarte Ridder van Gotham City, wordt belaagd door twee partijen. Enerzijds krijgt hij af te rekenen met "Two-Face", voormalig advokaat Harvey Dent. Deze is ervan overtuigd dat Batman verantwoordelijk is voor het incident in de rechtszaal waardoor hij voor de helft gedefigureerd is. Hij probeert Batman uit zijn schelp te lokken door een waar terreurbewind over Gotham te voeren. Anderzijds zit ook Edward Nygma ofte "The Riddler" Batman op de hielen. Hij is een computergenie en ex-werknemer van Bruce Wayne. Hij stelt een toestel op punt om informatie te ontfutselen van de geniën van Gotham en ook gegevens over de andere identiteit van Bruce.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Cold Feet

  Cold Feet
  NPO 3 om 20:30 uur
  Adam en zijn vrienden zijn inmiddels vijftigers als Adam plotseling weer in hun leven in Manchester opduikt om te melden dat hij gaat trouwen met een veel jongere vrouw.

  Zappen.blog.nl