1. Nieuws

  KPN stopt met Interactieve TV in België

  Het KPN-dochterbedrijf Base stopt met het aanbieden van Interactieve TV in België. TV-dienst Snow heeft te weinig klanten en dat is reden voor Base om de stekker eruit te trekken.
  Jarco Kriek
  17 december 2014
  comments 3
  KPN stopt met Interactieve TV in België

  Het KPN-dochterbedrijf Base stopt met het aanbieden van Interactieve TV in België. TV-dienst Snow heeft te weinig klanten en dat is reden voor Base om de stekker eruit te trekken.


  Snow heeft rond de 35.000 klanten. Deze kunnen tot eind juni 2015 van de tv-dienst gebruikmaken. Daarna worden de klanten door het Proximus-bedrijf Scarlet overgenomen. Base zegt dat met het huidige aantal klanten het aanbieden van Snow economisch niet haalbaar is. Snow werd in februari 2013 door Base als revolutionaire tv-dienst in de markt gezet en is al langere tijd niet succesvol. Klanten konden naast het basispakket zelf het zenderaanbod samenstellen. Snow is vergelijkbaar met Interactieve TV dat in Nederland door KPN wordt aangeboden. Naast Interactieve TV wordt ook internet en telefonie in één abonnement aangeboden. Snow-klanten worden in 2015 persoonlijk geïnformeerd over de mogelijke overstap naar de gelijkwaardige dienst van Scarlet.

  Base haalt uit naar Belgische overheid

  Base gaat zich in de toekomst vooral richten op mobiele diensten. In een verklaring omtrent het stoppen van Snow haalt Base fel richting de Belgische overheid uit: "De kosten van het product, zoals contentrechten en aansluitkosten, blijven te hoog voor een challenger. Bovendien heeft de overheid niet gezorgd voor een gunstige omgeving voor een nieuwe toetreder op de gesloten vaste markt. Het overstappen van de ene naar de andere vaste operator brengt nog steeds heel wat rompslomp met zich mee, waardoor de klanten hier dan ook aarzelend tegenover staan." In België wordt de vaste markt vooral door Telenet en Proximus beheerst.

  KPNBaseSnowBelgiëInteractieve TVAlles-in-1alles in 1tvtelevisieinternetbellentelefoontelefonieglasvezelDSLADSLVDSLProximusScarletTelenet

  Reacties

 1. TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Trust

  Trust
  SBS9 om 20:30 uur
  De familie Cameron is het perfecte voorbeeld van een gelukkig gezin. Alles loopt voorspoedig tot het moment dat de veertien jaar oude Annie (Liana Liberato) haar eerste vriendje Charlie leert kennen via internet. Na maanden van onschuldig communiceren via het web besluit Annie, in een weekend dat ze alleen thuis is, af te spreken met Charlie. Dan komt ze er op een afschuwelijke manier achter dat Charlie (Chris Henry Coffey) niet is wie hij aanvankelijk leek te zijn. Geschokt door wat hun dochter aangedaan is, gaan Annies ouders (Clive Owen en Catherine Keener) de strijd aan om hun dochter in het reine te laten komen met wat er gebeurd is.

  Zappen.blog.nl