1. Nieuws

  KPN stopt met Interactieve TV in België

  Het KPN-dochterbedrijf Base stopt met het aanbieden van Interactieve TV in België. TV-dienst Snow heeft te weinig klanten en dat is reden voor Base om de stekker eruit te trekken.
  Jarco Kriek
  17 december 2014
  comments 3
  KPN stopt met Interactieve TV in België

  Het KPN-dochterbedrijf Base stopt met het aanbieden van Interactieve TV in België. TV-dienst Snow heeft te weinig klanten en dat is reden voor Base om de stekker eruit te trekken.


  Snow heeft rond de 35.000 klanten. Deze kunnen tot eind juni 2015 van de tv-dienst gebruikmaken. Daarna worden de klanten door het Proximus-bedrijf Scarlet overgenomen. Base zegt dat met het huidige aantal klanten het aanbieden van Snow economisch niet haalbaar is. Snow werd in februari 2013 door Base als revolutionaire tv-dienst in de markt gezet en is al langere tijd niet succesvol. Klanten konden naast het basispakket zelf het zenderaanbod samenstellen. Snow is vergelijkbaar met Interactieve TV dat in Nederland door KPN wordt aangeboden. Naast Interactieve TV wordt ook internet en telefonie in één abonnement aangeboden. Snow-klanten worden in 2015 persoonlijk geïnformeerd over de mogelijke overstap naar de gelijkwaardige dienst van Scarlet.

  Base haalt uit naar Belgische overheid

  Base gaat zich in de toekomst vooral richten op mobiele diensten. In een verklaring omtrent het stoppen van Snow haalt Base fel richting de Belgische overheid uit: "De kosten van het product, zoals contentrechten en aansluitkosten, blijven te hoog voor een challenger. Bovendien heeft de overheid niet gezorgd voor een gunstige omgeving voor een nieuwe toetreder op de gesloten vaste markt. Het overstappen van de ene naar de andere vaste operator brengt nog steeds heel wat rompslomp met zich mee, waardoor de klanten hier dan ook aarzelend tegenover staan." In België wordt de vaste markt vooral door Telenet en Proximus beheerst.

  KPNBaseSnowBelgiëInteractieve TVAlles-in-1alles in 1tvtelevisieinternetbellentelefoontelefonieglasvezelDSLADSLVDSLProximusScarletTelenet

  Reacties

 1. TV-TIP De mooiste sprookjes

  De mooiste sprookjes
  NPO 3 om 11:35 uur
  Duits sprookje. Door een val in een waterput komt Marie terecht bij Vrouw Holle, die ze een jaar lang helpt met het huishouden. Ook helpt ze met het schudden van de dekbedden zodat er op aarde genoeg sneeuw valt om de bloemen en planten te beschermen tegen de vorst. Bedekt met goud keert ze terug naar het dorp. Haar jaloerse zus besluit ook een jaar naar vrouw Holle te gaan, maar het luie kind keert naar haar dorp terug onder het roet en heeft haar lesje geleerd.

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP SOS Kinderdorpen

  SOS Kinderdorpen
  RTL 4 om 15:50 uur
  Tweeluik waarin Loïs Lane, Gers Pardoel en Anna Nooshin voor SOS Kinderdorpen door Oeganda reizen. Oeganda is een prachtig land, maar ook één van de allerarmste ter wereld. SOS Kinderdorpen staat klaar voor kinderen die geen ouders of zelfs helemaal geen familie hebben. Hoe doen ze dat in Oeganda? De inspiratie die de BN'ers opdeden tijdens deze reis, resulteert in een bijzondere ontknoping en een mooie verrassing voor de SOS-moeders die met hart en ziel voor kwetsbare kinderen zorgen.

  Zappen.blog.nl