1. Nieuws

  KPN stopt met Interactieve TV in België

  Het KPN-dochterbedrijf Base stopt met het aanbieden van Interactieve TV in België. TV-dienst Snow heeft te weinig klanten en dat is reden voor Base om de stekker eruit te trekken.
  Jarco Kriek
  17 december 2014
  comments 3
  KPN stopt met Interactieve TV in België

  Het KPN-dochterbedrijf Base stopt met het aanbieden van Interactieve TV in België. TV-dienst Snow heeft te weinig klanten en dat is reden voor Base om de stekker eruit te trekken.


  Snow heeft rond de 35.000 klanten. Deze kunnen tot eind juni 2015 van de tv-dienst gebruikmaken. Daarna worden de klanten door het Proximus-bedrijf Scarlet overgenomen. Base zegt dat met het huidige aantal klanten het aanbieden van Snow economisch niet haalbaar is. Snow werd in februari 2013 door Base als revolutionaire tv-dienst in de markt gezet en is al langere tijd niet succesvol. Klanten konden naast het basispakket zelf het zenderaanbod samenstellen. Snow is vergelijkbaar met Interactieve TV dat in Nederland door KPN wordt aangeboden. Naast Interactieve TV wordt ook internet en telefonie in één abonnement aangeboden. Snow-klanten worden in 2015 persoonlijk geïnformeerd over de mogelijke overstap naar de gelijkwaardige dienst van Scarlet.

  Base haalt uit naar Belgische overheid

  Base gaat zich in de toekomst vooral richten op mobiele diensten. In een verklaring omtrent het stoppen van Snow haalt Base fel richting de Belgische overheid uit: "De kosten van het product, zoals contentrechten en aansluitkosten, blijven te hoog voor een challenger. Bovendien heeft de overheid niet gezorgd voor een gunstige omgeving voor een nieuwe toetreder op de gesloten vaste markt. Het overstappen van de ene naar de andere vaste operator brengt nog steeds heel wat rompslomp met zich mee, waardoor de klanten hier dan ook aarzelend tegenover staan." In België wordt de vaste markt vooral door Telenet en Proximus beheerst.

  KPNBaseSnowBelgiëInteractieve TVAlles-in-1alles in 1tvtelevisieinternetbellentelefoontelefonieglasvezelDSLADSLVDSLProximusScarletTelenet

  Reacties

 1. TV-TIP Feest Special

  Feest Special
  24Kitchen om 18:30 uur
  Het is feest want 24Kitchen bestaat 5 jaar! Miljuschka en Danny laten je graag zien hoe je ons meest populaire recept maakt; appeltaart!

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP De BZT Muziek Show

  De BZT Muziek Show
  NPO 3 om 19:00 uur
  Welke klas mag er meedoen met de BZT Band XXL en optreden voor koningin Máxima? De Boldinghschool uit Den Haag, De Heijenoordschool uit Arnhem en de Sint Victorschool uit Afferden strijden tegen elkaar in de categorie Muziek uit alle Windstreken. Ze worden aangemoedigd door hun held: Kenny B!

  Zappen.blog.nl