Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN stopt met landelijke doorgifte regionale omroepen

    KPN voert op 4 juli de jaarlijkse zenderaanpassing bij het tv-product Interactieve TV door. Als eerste heeft KPN bekendgemaakt om te stoppen met de landelijke doorgifte van regionale omroepen.
    Jarco Kriek
    1 mei 2017
    comments 8
    KPN stopt met landelijke doorgifte regionale omroepen

    Het bereik van de regionale omroepen wordt hierdoor vanaf juli flink kleiner. KPN biedt via Interactieve TV in meer dan twee miljoen huishoudens tv aan. Op dit moment hebben alle regionale omroepen zowel bij tv als radio een landelijke dekking. Daar komt vanaf 4 juli verandering in. KPN gaat dan alleen de eigen regionale omroep en de regionale omroepen van de aangrenzende provincies aan Interactieve TV-klanten aanbieden. 

     

    Mediawet

    KPN voldoet met de wijziging aan de voorwaarden die in de Nederlandse Mediawet aan aanbieders van tv-diensten gesteld zijn. De  beslissing van KPN is opvallend. KPN is tot nu toe via de eigen netwerken de enige aanbieder die alle regionale omroepen in HD-kwaliteit aanbiedt. Verder heeft KPN bij Interactieve TV, in tegenstelling tot concurrent Ziggo, geen last van bandbreedteproblematiek. Dit wil overigens niet zeggen dat het uitzenden van meer tv-zenders geen extra geld voor het telecombedrijf kost. Voor elke extra zender moet het telecombedrijf onder meer in apparatuur, uitzendinfrastructuur en doorgiftevergoeding investeren.

    KPNInteractieve TVregionale omroepROOSglasvezelkoperdraadMediawetzenderwijziging

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview