1. Nieuws

  KPN wil meer energie besparen

  Telecombedrijf KPN treedt toe tot het internationale 'Climate Savers Programme' van het Wereldnatuurfonds en tekent daarmee voor een forse energiebesparing in de komende tien jaar.
  Jan-Hein Visser
  19 april 2011
  comments 0
  KPN wil meer energie besparen
  Telecombedrijf KPN treedt toe tot het internationale 'Climate Savers Programme' van het Wereldnatuurfonds en tekent daarmee voor een forse energiebesparing in de komende tien jaar. Het bedrijf wil zowel in Nederland, België als Duitsland energie-efficiënter gaan werken.

  Bestuurslid Baptiest Coopmans van KPN liet weten dat het concern in Nederland en België al geheel draait op groene stroom, opgewekt uit wind, biomassa en zon. In Duitsland is dat momenteel 50 procent. ,,Afhankelijk van de beschikbaarheid van groene stroom zal het in Duitsland over twee à drie jaar ook 100 procent zijn'', aldus Coopmans. Op korte termijn kan in Duitsland al flink bespaard worden. De energie die nodig is om het klimaat in serverruimtes van de Duitse mobiele netwerkoperator E-Plus, onderdeel van KPN, te beheersen kan door doelgerichte maatregelen aanzienlijk kleiner worden en een besparing van €70.000 opleveren.

  KPN mikt op een energiebesparing van 20 procent in de komende tien jaar in onder meer het vaste en mobiele netwerk inclusief de datacentra, aldus de bestuurder. Dat komt neer op een besparing van 130 gigawattuur per jaar, ofwel het jaarlijkse stroomverbruik van een stad als Delft. KPN is als telecombedrijf bezig met grote plannen om flink te gaan concurreren met de kabelbedrijven en werkt aan een landelijk glasvezelnetwerk om zo snel internet, telefonie en digitale televisie aan te bieden. Het bedrijf zal op dat netwerk de nieuwste en ook meest energiezuinige technieken toepassen.
  KPN

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl