1. Nieuws

  KPN wil meer energie besparen

  Telecombedrijf KPN treedt toe tot het internationale 'Climate Savers Programme' van het Wereldnatuurfonds en tekent daarmee voor een forse energiebesparing in de komende tien jaar.
  Jan-Hein Visser
  19 april 2011
  comments 0
  KPN wil meer energie besparen
  Telecombedrijf KPN treedt toe tot het internationale 'Climate Savers Programme' van het Wereldnatuurfonds en tekent daarmee voor een forse energiebesparing in de komende tien jaar. Het bedrijf wil zowel in Nederland, België als Duitsland energie-efficiënter gaan werken.

  Bestuurslid Baptiest Coopmans van KPN liet weten dat het concern in Nederland en België al geheel draait op groene stroom, opgewekt uit wind, biomassa en zon. In Duitsland is dat momenteel 50 procent. ,,Afhankelijk van de beschikbaarheid van groene stroom zal het in Duitsland over twee à drie jaar ook 100 procent zijn'', aldus Coopmans. Op korte termijn kan in Duitsland al flink bespaard worden. De energie die nodig is om het klimaat in serverruimtes van de Duitse mobiele netwerkoperator E-Plus, onderdeel van KPN, te beheersen kan door doelgerichte maatregelen aanzienlijk kleiner worden en een besparing van €70.000 opleveren.

  KPN mikt op een energiebesparing van 20 procent in de komende tien jaar in onder meer het vaste en mobiele netwerk inclusief de datacentra, aldus de bestuurder. Dat komt neer op een besparing van 130 gigawattuur per jaar, ofwel het jaarlijkse stroomverbruik van een stad als Delft. KPN is als telecombedrijf bezig met grote plannen om flink te gaan concurreren met de kabelbedrijven en werkt aan een landelijk glasvezelnetwerk om zo snel internet, telefonie en digitale televisie aan te bieden. Het bedrijf zal op dat netwerk de nieuwste en ook meest energiezuinige technieken toepassen.
  KPN

  Reacties

 1. TV-TIP Braveheart

  Braveheart
  Net5 om 20:30 uur
  Na zijn zemelige regiedebuut verraste Mel Gibson vriend en vijand met dit bloederige spektakelstuk. De Schotse rebellenleider William Wallace verzet zich tegen de wrede Engelse koning Edward I. Deze heeft het land ingenomen en is een bedreiging voor de vrijheid van alle Schotten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Shadow World

  Shadow World
  NPO 2 morgen om 00:00 uur
  De wereldwijde wapenhandel telt zijn winsten in dollars en zijn verliezen in mensenlevens. In de nasleep van iedere oorlog duiken er weer geruchten op van omkoping, belangenvermenging en onethisch winstbejag. Deze intense docu legt de business van de wereldwijde wapenhandel bloot.