1. Nieuws

  Kroes wil einde barrières EU landen voor mobiele satellietdiensten

  Eurocommissaris Neelie Kroes die voor de Europese Commissie over de 'Digitale Agenda' gaat, heeft aan 21 EU landen een dringende oproep gedaan een Europees satelliet systeem voor mobiele diensten niet tegen te werken.
  Jan-Hein Visser
  22 februari 2011
  comments 0
  Kroes wil einde barrières EU landen voor mobiele satellietdiensten
  Eurocommissaris Neelie Kroes die voor de Europese Commissie over de 'Digitale Agenda' gaat, heeft aan 21 EU landen een dringende oproep gedaan zo snel mogelijk wettelijke maatregelen te treffen die het mogelijk maken om binnen de EU een satelliet systeem voor mobiele diensten op te zetten.

  Een dergelijk netwerk moet gebruikt gaan worden voor internet met hoge snelheden, mobiele tv-ontvangst en radio of noodcommunicatie voor consumentenen bedrijven in heel de Europese Unie. Mobile Satellite Services (MSS) moeten volgens de plannen van het Europese Parlement uit 2008 op zijn laatst in mei van dit jaar in alle EU staten worden geïmplementeerd.

  Tot op heden is er echter weinig van terecht gekomen want operators die door de Europese Commissie werden geslecteerd om pan-Europese diensten te bieden, lopen tegen nationale belemmerende wetgeving aan van verscheidene lidstaten van de Europese Unie. En vooral voor afgelegen gebieden zijn die diensten belangrijk aldus Kroes die stelt dat EU staten dringend maatregelen moeten treffen om deze diensten van de grond te krijgen. Erg verrassend is het niet want ook met het huidige tv-en radio-aanbod (via vaste antennes) zijn er binnen de Europese Unie extreem veel belemmeringen om naar zenders uit andere landen te kunnen kijken.

  Kroes streeft er naar dat iedereen in heel de EU zo snel mogelijk toegang kan krijgen tot breedbanddiensten maar de bedrijven Inmarsat en Solaris Mobile lopen met het willen aanbieden van hun satellietdiensten in heel de EU tegen barriëres aan die Kroes weg wil hebben waarbij het gaat om rechten of bijvoorbeeld kosten van licenties. De EU-landen die hier nog niet aan meewerken zijn België, Tsjechië, Bulgarije, Cyprus, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije (dat recent enorm onder vuur lag vanwege mediabeleid), Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.
  Neelie Kroesmobiel internetEuropese CommissieEurocommissarissatellietEU

  Reacties

 1. TV-TIP Watchmen

  Watchmen
  RTL 7 om 20:00 uur
  Deze mysterieuze, spectaculaire actiefilm speelt zich af in 1985 in de straten van New York. Superhelden maken deel uit van het dagelijkse leven en spelen een belangrijke rol in de samenleving. Wanneer door één van de superhelden ontdekt wordt dat er een seriemoordenaar rondloopt met als doel hen allen uit te moorden, volgt er ontdekking op ontdekking. De missie van de Watchmen is te waken over de mensheid, maar wie houdt hen dan in de gaten?

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP Walking Tall

  Walking Tall
  Veronica om 20:00 uur
  Chris Vaughn (The Rock) is een ex-marinier die naar huis terugkeert. Wat hij aantreft is niet langer meer het stadje waar hij afscheid van nam. Zijn aardsrivaal Jay Hamilton (Neal McDonough) heeft het rustige plaatsje waar Chris opgroeide, veranderd in een spookstad, waar misdaad, drugs en geweld de boventoon voeren. Chris en zijn maatje Ray Templeton (Johnny Knoxville) besluiten te vechten voor de belangen van het dorp. Het wordt een keiharde strijd, maar ze geven niet op.

  Zappen.blog.nl