1. Nieuws

  Kroes wil einde barrières EU landen voor mobiele satellietdiensten

  Eurocommissaris Neelie Kroes die voor de Europese Commissie over de 'Digitale Agenda' gaat, heeft aan 21 EU landen een dringende oproep gedaan een Europees satelliet systeem voor mobiele diensten niet tegen te werken.
  Jan-Hein Visser
  22 februari 2011
  comments 0
  Kroes wil einde barrières EU landen voor mobiele satellietdiensten
  Eurocommissaris Neelie Kroes die voor de Europese Commissie over de 'Digitale Agenda' gaat, heeft aan 21 EU landen een dringende oproep gedaan zo snel mogelijk wettelijke maatregelen te treffen die het mogelijk maken om binnen de EU een satelliet systeem voor mobiele diensten op te zetten.

  Een dergelijk netwerk moet gebruikt gaan worden voor internet met hoge snelheden, mobiele tv-ontvangst en radio of noodcommunicatie voor consumentenen bedrijven in heel de Europese Unie. Mobile Satellite Services (MSS) moeten volgens de plannen van het Europese Parlement uit 2008 op zijn laatst in mei van dit jaar in alle EU staten worden geïmplementeerd.

  Tot op heden is er echter weinig van terecht gekomen want operators die door de Europese Commissie werden geslecteerd om pan-Europese diensten te bieden, lopen tegen nationale belemmerende wetgeving aan van verscheidene lidstaten van de Europese Unie. En vooral voor afgelegen gebieden zijn die diensten belangrijk aldus Kroes die stelt dat EU staten dringend maatregelen moeten treffen om deze diensten van de grond te krijgen. Erg verrassend is het niet want ook met het huidige tv-en radio-aanbod (via vaste antennes) zijn er binnen de Europese Unie extreem veel belemmeringen om naar zenders uit andere landen te kunnen kijken.

  Kroes streeft er naar dat iedereen in heel de EU zo snel mogelijk toegang kan krijgen tot breedbanddiensten maar de bedrijven Inmarsat en Solaris Mobile lopen met het willen aanbieden van hun satellietdiensten in heel de EU tegen barriëres aan die Kroes weg wil hebben waarbij het gaat om rechten of bijvoorbeeld kosten van licenties. De EU-landen die hier nog niet aan meewerken zijn België, Tsjechië, Bulgarije, Cyprus, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije (dat recent enorm onder vuur lag vanwege mediabeleid), Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.
  Neelie Kroesmobiel internetEuropese CommissieEurocommissarissatellietEU

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl