Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Lance Armstrong op biechtstoel bij Oprah Winfrey

    Oud-wielrenner en dopingzondaar Lance Armstrong gebruikt de Amerikaanse tv-zender van Oprah Winfrey om te reageren op zijn vermeende dopinggebruik.
    Jarco Kriek
    9 januari 2013
    comments 0
    Lance Armstrong op biechtstoel bij Oprah Winfrey
    Foto: ANP

    Oud-wielrenner en dopingzondaar Lance Armstrong gebruikt de Amerikaanse tv-zender van Oprah Winfrey om te reageren op zijn vermeende dopinggebruik. Het interview wordt op donderdag 17 januari uitgezonden.

    In Nederland is de Amerikaanse tv-zender OWN – dat een afkorting van Oprah Winfrey Network is – niet te bekijken. In Nederland en België zouden enkele tv-zenders wel interesse hebben om het interview met Lance Armstrong uit te zenden. In ieder geval kan men via de internetsite oprah.com wel naar het interview kijken dat Oprah Winfrey met de wielrenner had. Het vindt plaats in het huis van Lance Armstrong in de Texaanse stad Austin.

    Oprah mag Lance alles vragen

    TV-zender OWN heeft laten weten dat het om een openhartig interview gaat waarin Oprah Winfrey alles aan Lance Armstrong mag vragen. In het interview gaat Armstrong in ieder geval in op het vermeende dopingschandaal, de beschuldigingen van valsspelen en het gebruik van prestatiebevorderende middelen tijdens zijn wielercarrière. Het is onduidelijk of de opnamen inmiddels hebben plaatsgevonden.

    Armstrong geeft dopinggebruik toe

    Amerikaanse bronnen beweren echter nu al dat Lance Armstrong zijn dopinggebruik in het eerste interview dat de wielrenner na het vernietigende rapport van de Amerikaanse dopingautoriteit USADA geeft, gaat toegeven. Armstrong heeft tot nu toe altijd ontkend iets met doping te maken te hebben.

    Lance ArmstrongOprah WinfreyOWNOprah Winfrey NetworkwielrennendopingUSADAepoTour de Francesport

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview