1. Nieuws

  Landelijke commerciële zenders kampen nog met problemen

  Nog altijd kampen diverse landelijke commerciële radiozenders met problemen als gevolg van de uitval van de aanvoer via KPN op Eutelsat W2, 16 graden oost. Vooral de FM kabel en steunzenders in de ether hebben nog problemen. Veronica Radio meldde vanmiddag veel vragen van luisteraars te krijgen over de kabelontvangst. De problemen gaan volgens hen waarschijnlijk nog wel even duren.
  Jan-Hein Visser
  28 januari 2010
  comments 0
  Landelijke commerciële zenders kampen nog met problemen
  Diverse Commerciële radiozenders zoals Sky Radio, Slam FM. 100 % NL, Radio Veronica, BNR Nieuwsradio en Arrow Jazz FM kampen op dit moment nog met de nodige problemen als gevolg van de storing. Diverse FM zenders van Sky, BNR, Slam Fm en 100%NL laten duidelijk afwijkend geluid horen of zijn zelfs helemaal uit de lucht (vooral kleine steunzenders). Kabelexpoitant UPC kwam via het ANP met een verklaring dat zij ook getroffen zijn door het probleem.

  Eutelsat heeft intussen aangekondigd de Sesat satelliet als vervanger tijdelijk op 16 graden oost te gaan inzetten en zenders over te zetten. In Oost- en Zuid-Europa maar ook op diverse Europese kabelnetten zijn diverse zenders ook uitgevallen zoals AXN maar ook een aantal Balkan-zenders. Daarnaast gebruiken veel radiozenders in Nederlanders evenals kabelexploitanten de Eutelsat 16 oost nog altijd voor aanvoer van de radiosignalen. Een aantal jaren geleden was er al eens een storing van een paar dagen op de satelliet, die ook meermaals al eens uit zijn baan dreigde te raken en daardoor storingen gaf.

  Opmerkelijk is dat een aantal Nederlandse radiozenders nog altijd kiezen voor dubbele satellietuitstraling. Het systeem op 16 oost van KPN zou meer voordelen bieden zoals RDS en 'beter geluid'. Via Astra 1 en Astra 3 zijn de meeste Nederlandse publieke omroepen te ontvangen evenals Kink FM, Sky Radio, Q Music, Classic FM, Radio 538, 538 Juize, Radio Veronica, Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM en Radio 10 Gold.  Slam FM heeft alleen aanvoer via de Eutelsat W2 en is voor normale luisteraars niet via de satelliet te beluisteren, net als BNR Nieuwsradio. De radiozenders op Astra bereiken ook alles CanalDigitaal luisteraars en in een aantal gevallen wordt deze aanvoer ook gebruikt voor kabelnetten zoals bijvoorbeeld bij FunX en Kink FM.

  EutelsatAstraRadio 10Kink FMSky RadioRadio 538Q MusicAstraCanalDigitaalTV VlaanderenClassic FMSky Radio100%NLArrow JazzArrow Classic RockBNR NieuwsradioKPN

  Reacties

 1. TV-TIP It Happened One Night

  It Happened One Night
  Een om 15:30 uur
  Komedie van Frank Capra, gebaseerd op een verhaal van Samuel Hopkins Adams. De verwende Ellie Andrews loopt weg van haar rijke vader, omdat die niet wil dat zijn dochter met een playboy trouwt. In de bus op weg naar New York, leert ze Peter Warner, een werkloze journalist, kennen. Het duo kan het eerst niet zo best met elkaar vinden, maar wanneer de bus pech heeft besluiten ze toch samen te gaan liften. Warner ziet wel een verhaal in hun ongelukkig avontuur, maar de zaken worden ingewikkeld als de weggelopen erfgename en de vrijpostige journalist verliefd worden op elkaar...

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP FC Barcelona - Real Madrid

  FC Barcelona - Real Madrid
  Ziggo Sport Select om 16:15 uur
  Verslag van de wedstrijd FC Barcelona - Real Madrid, gespeeld in de Primera Division.

  Zappen.blog.nl