1. Nieuws

  Lange en spannende WK-avond voor Nederland en België

  De tv-kijker heeft één van de drukste en langste sportweekeindes voor de boeg met de finales van Wimbledon, de start van de Tour de France en twee zinderende voetbal WK-kwartfinales.
  Jan-Hein Visser
  5 juli 2014
  comments 3
  Lange en spannende WK-avond voor Nederland en België
  De tv-kijker heeft één van de drukste en langste sportweekeindes voor de boeg met de finales van Wimbledon, de start van de Tour de France en twee zinderende voetbal WK-kwartfinales.

  De WK-wedstrijden die zaterdag worden gespeeld, bepalen wie er zich, na Duitsland en Brazilië, plaatsen voor de halve finales. De eerste kwartfinale die wordt gespeeld is die tussen België en  Argentinië om 18.00 uur en Nederland tegen Costa Rica om 22.00 uur. De wedstrijden zijn op Nederland 1 en Sporza (Canvas) te volgen en uiteraard ook in HD. De NOS brengt ook weer het radiocommentaar via FM, Dab+ of online. De Belgische radiozenders VRT Radio 1 en RTBF Vivacité/RTBF Int. doen dit ook.

  Steden spelen in op voetbalfans

  Op veel plekken in Nederland en zeker ook in België worden de wedstrijden, mogelijk wel verstoord door het matige weer, in het openbaar vertoond. In Nederland gebeurt dit in veel steden, maar in Amsterdam en Rotterdam is er geen centrale plek met een vertoning. Het Museumplein staat daarvoor zaterdagavond niet ter beschikking en in Rotterdam was er weinig animo om zoiets op te zetten. Toch zijn er op veel plaatsen wel samenkomsten door de horeca georganiseerd. Zo zijn in Rotterdam ook de openingstijden verruimd en rijdt het openbaar vervoer in Rotterdam (en ook ondermeer Schiedam) zelfs een uur langer door, gezien het tijdstip van de wedstrijd, die al naar gelang het verloop mogelijk pas na middernacht wordt beëindigd.
  WK14WKRadio 1Nederland 1VRT SporzaCanvasNedcosBelargkwartfinale

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Voorbeschouwing

  UEFA Europa League Voorbeschouwing
  RTL 7 om 18:00 uur
  Europese topclubs nemen het tegen elkaar op in de UEFA Europa League. Het is het sterkste clubtoernooi van Europa na de Champions League en is een garantie op memorabele wedstrijden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP Chicago

  Chicago
  RTL 8 om 20:30 uur
  Velma Kelly (Jones) is de ster van The Cotton Club tot ze haar vent met haar zus betrapt en ze allebei vermoord. Roxie Hart (Zelweger) is een onbeduidend blondje in een saai huwelijk tot ze haar minnaar doodschiet. Velma en Roxie draaien de bak in en huren advocaat Billy Flynn (Gere) om ze daar uit te halen. Dat leidt tot een fikse concurrentiestrijd achter de tralies.