1. Nieuws

  Lange en spannende WK-avond voor Nederland en België

  De tv-kijker heeft één van de drukste en langste sportweekeindes voor de boeg met de finales van Wimbledon, de start van de Tour de France en twee zinderende voetbal WK-kwartfinales.
  Jan-Hein Visser
  5 juli 2014
  comments 3
  Lange en spannende WK-avond voor Nederland en België
  De tv-kijker heeft één van de drukste en langste sportweekeindes voor de boeg met de finales van Wimbledon, de start van de Tour de France en twee zinderende voetbal WK-kwartfinales.

  De WK-wedstrijden die zaterdag worden gespeeld, bepalen wie er zich, na Duitsland en Brazilië, plaatsen voor de halve finales. De eerste kwartfinale die wordt gespeeld is die tussen België en  Argentinië om 18.00 uur en Nederland tegen Costa Rica om 22.00 uur. De wedstrijden zijn op Nederland 1 en Sporza (Canvas) te volgen en uiteraard ook in HD. De NOS brengt ook weer het radiocommentaar via FM, Dab+ of online. De Belgische radiozenders VRT Radio 1 en RTBF Vivacité/RTBF Int. doen dit ook.

  Steden spelen in op voetbalfans

  Op veel plekken in Nederland en zeker ook in België worden de wedstrijden, mogelijk wel verstoord door het matige weer, in het openbaar vertoond. In Nederland gebeurt dit in veel steden, maar in Amsterdam en Rotterdam is er geen centrale plek met een vertoning. Het Museumplein staat daarvoor zaterdagavond niet ter beschikking en in Rotterdam was er weinig animo om zoiets op te zetten. Toch zijn er op veel plaatsen wel samenkomsten door de horeca georganiseerd. Zo zijn in Rotterdam ook de openingstijden verruimd en rijdt het openbaar vervoer in Rotterdam (en ook ondermeer Schiedam) zelfs een uur langer door, gezien het tijdstip van de wedstrijd, die al naar gelang het verloop mogelijk pas na middernacht wordt beëindigd.
  WK14WKRadio 1Nederland 1VRT SporzaCanvasNedcosBelargkwartfinale

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Heerenveen

  Schaatsen: World Cup Heerenveen
  NPO 1 om 16:45 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de World Cup in Heerenveen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:29 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Zappen.blog.nl