Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    LG en Samsung brengen 55 inch OLED televisie op de markt

    Nog dit jaar kan de Nederlandse consument een televisie met een OLED-beeldscherm kopen. Televisiefabrikanten LG en Samsung hebben aangekondigd met OLED-televisies de markt te betreden.
    Jarco Kriek
    10 mei 2012
    comments 0
    LG en Samsung brengen 55 inch OLED televisie op de markt

    Nog dit jaar kan de Nederlandse consument een televisie met een OLED-beeldscherm kopen. Televisiefabrikanten LG en Samsung hebben aangekondigd met 55 inch OLED-televisies de markt te betreden.

    Samsung maakt op de elektronicabeurs Worlds Fair in het thuisland Zuid-Korea meer details over haar eerste OLED-televisies bekend. De nieuwe tv-lijn krijgt als modelnummer ES9500 en wordt als topmodel de opvolger van de huidige ES8000 modellen.

    Meer kleurreproductie

    Doordat bij de OLED-techniek iedere pixel individueel wordt belicht is een tot twintig procent betere kleurenreproductie zichtbaar. De ES9500 modellen beschikken net als bij de ES8000 modellen – die gebruikmaken van een LED-beeldscherm – over bewegings- en spraakbesturing. Ook in het internettelevisieplatform Smart Hub TV aanwezig. Nieuw is Smart Dual View waarmee twee gebruikers gelijktijdig – door gebruik van een 3D-bril – naar twee afzonderlijke tv-kanalen kunnen kijken.

    Dure televisies

    OLED-televisies zullen - zeker in de eerste periode dat ze op de markt verkrijgbaar zijn - niet goedkoop zijn. Samsung moet nog de definitieve prijs van het 55 inch model bekendmaken, maar liet eerder al doorschemeren dat er een prijskaartje van mogelijk 8000 euro aan dit toestel komt te hangen. Iets duidelijker is concurrent LG. Deze komt binnenkort ook met een 55 inch model op de markt die een startprijs van rond de 6000 euro gaat krijgen. Mogelijk dat concurrentie van LG de prijs van de Samsung ES9500 nog iets doet drukken.

    LG introduceert OLED op filmfestival

    Op de OLED-televisie van LG hoeven we niet lang meer te wachten. De tv-fabrikant heeft bekendgemaakt dat men deze tijdens het filmfestival van Cannes - dat op 16 mei start - gaat introduceren. Er zijn op dit moment weinig details over de nieuwe LG OLED-televisie bekend.

    SamsungLGOLEDES8000ES95003D3D-TV3DTVDual Smart ViewSmart TVSmart Hub TVinternettelevisieconnected tv

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview