Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Liberty Global haalt fel uit naar Telenet

    Het Amerikaanse mediabedrijf Liberty Global heeft ongekend fel uitgehaald naar de leiding van kabelbedrijf Telenet. Liberty Global wil alle resterende aandelen Telenet overnemen.
    Jarco Kriek
    30 oktober 2012
    comments 0
    Liberty Global haalt fel uit naar Telenet

    Het Amerikaanse mediabedrijf Liberty Global heeft ongekend fel uitgehaald naar de leiding van het Belgische kabelbedrijf Telenet. Liberty Global wil alle resterende aandelen Telenet overnemen.

    Telenet is al voor een groot deel in handen van Liberty Global. Het Amerikaanse mediabedrijf wil de resterende aandelen voor 35 euro per aandeel van de overige aandeelhouders overnemen. De leiding van Telenet heeft – zoals de Belgische wet voorschrijft – een onafhankelijk onderzoek door zakenbank Lazard laten uitvoeren. Deze komt tot de eindconclusie dat het aandeel Telenet in het overnamebod van Telenet ondergewaardeerd wordt. Lazard schat de waarde tussen de 37 en 42 euro per aandeel.

    Overname Telenet moeilijker

    Hierdoor lijkt een overname van Telenet door Liberty Global een stuk moeilijker te zijn geworden. Het oordeel van Lazard kan een deel van de aandeelhouders doen besluiten om het overnamebod van Liberty Global terzijde te schuiven. Op haar beurt houdt Liberty Global vast aan een overnamebod van 35 euro per aandeel. De berekening van Lazard is gebaseerd op een naar boven bijgestelde toekomstverwachting over het jaar 2013 dat Telenet gelijktijdig met het onderzoek van Lazard bekendmaakte.

    Speculatief handelen

    Liberty Global noemt het handelen van de Telenet-leiding en het onderzoek van Lazard speculatief. In de bijgestelde toekomstverwachting spelen mobiele diensten een belangrijke rol. Liberty Global vindt de manier van het winnen van marktaandeel bij mobiele diensten in de bijgestelde toekomstverwachting te agressief en daardoor onhaalbaar. Liberty Global haalt ongekend fel uit naar de Telenet-leiding en stelt dat de bijgestelde toekomstverwachting bekend werd gemaakt na de aankondiging van het overnamebod van Liberty Global. Ook is de bijgestelde toekomstverwachting niet met de Raad van Bestuur van Telenet besproken voordat het aan zakenbank Lazard werd overgedragen voor het onafhankelijke onderzoek naar het overnamebod van Liberty Global.

    TelenetLiberty GlobalLazardovernameZiggoFSMAEuronext BrusselBelgiëbeursaandelen

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview