1. Nieuws

  Lifestylezender OUTTV breder toegankelijk

  Lifestylezender OUTTV is sinds kort bij UPC ook voor alle abonnees met het royaal pakket te bekijken. OUTTV wil een grotere doelgroep bereiken en brengt ook veel nieuwe programma's.
  Jan-Hein Visser
  19 april 2012
  comments 0
  Lifestylezender OUTTV breder toegankelijk
  Lifestylezender OUTTV is sinds kort bij UPC ook voor alle abonnees met het royaal pakket te bekijken. OUTTV wil een grotere doelgroep bereiken en brengt ook veel nieuwe programma's.

  OUTTV bestaat sinds 2008 en heeft sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Gericht op hoofdzakelijk gay mannen was de zender aanvankelijk enkel als premium abonneekanaal te verkrijgen. De focus is nu ook verlegd naar het bereiken van een groter publiek door daarmaast in low-pay pakketten beschikbaar te komen. De zender richt zich op de grote groep kijkers met een levensinstelling die als open minded kan woreen omschreven en met succes. OUTTV piekte in december vorig jaar meer dan 1,2 miljoen kijkers en is daarmee één van de meest succesvolle digitale zenders.

  Groter bereik bij UPC

  Sinds begin april is OUTTV bij UPC ook voor elke abonnee in het digitale royaal pakket van UPC verkrijgbaar. Volgens CEO Marc Putman van OUTTV is dat een belangrijke stap om een nog groter publiek te bereiken en een 24 uurs kanaal was een veel gehoorde wens. Bij andere aanbieders, waaronder Ziggo, was de zender al aanvullende digitale pakketten opgenomen. Toch blijft OUTTV zich als abonneezender zien, alleen naast premium ook met een low-pay variant. Het premiumpakket dat er voorheen was blijft ook bij UPC (samen met XMO) aangeboden worden via kanaal 960 en 961. In het royaalpakket is OUTTV bij UPC te zien op het digitale kanaal 118. Het is vrij uniek dat een tv-zender bij UPC daarmee op twee kanalen blijft uitzenden. Dat kost UPC overigens niet de dubbele bandbreedte, het gaat hier om het toewijzen van een digitaal voorkeuzenummer in de EPG. OUTTV zet de uitbreiding luister bij door binnenkort ook een abri campagne te starten.

  Veel nieuwe programma's

  OUTTV investeert in de programmering en heeft heel wat op stapel staan voor het komende seizoen. Volgens Putman maakt de nieuwe positionering van de zender, die nu voor veel meer kijkers toegankelijk is, wel dat overdag de scherpe kantjes van de programmering afgaan. De zender is hiervoor ook in overleg met de stichting kijkwijzer. Bepaalde series, waarin wat heftiger scènes te zien zijn, zullen naar de avonduren verhuizen. Naast Arthouse films die vrijwel niemand uitzendt, heeft OUTTV in het uitzendschema onder meer Come Fly With Me opgenomen, evenals later dit jaar de nieuwe afleveringen van Absolutely Fabulous. Er komt een nieuwe dating show op de zender die wordt gepresenteerd door Mike Starink en ook Margreet Dolman blijft te zien met haar show. Een nieuwe aanwinst is ook de Amerikaanse serie A-List. Daarnaast komen de reisverslagen van Lonely Planet ook in het schema en is er elke dag de nieuwsrubriek OUTnow te zien op de zender.

  Format internationaal uitgerold

  OUTTV is naast Nederland ook in België te ontvangen in het digitaal aanbod van Telenet. Bij Belgacom hoopt de zender in de nabije toekomst ook weer beschikbaar te komen. Daar verdween de zender eerder omdat Belgacom er geen volledig kanaal beschikbaar voor kon stellen. OUTTV is ook actief in Canada en in Europa is de zender succesvol in Zweden en plant een variant in Finland en een (HD0) zender in Duitsland en Oostenrijk. Deze komt dan wel bij voorkeur via de kabelnetten want in een distributie via satelliet ziet Putman zowel voor de Duitstalige als Benelux markt geen heil. OUTTV wil specifiek regionale edities en daarvoor leent zich een, bovendien zeer kostbare, satellietdistributie niet.
  UPCOUTTVZiggoKPNCaiwayTelenet

  Reacties

 1. TV-TIP De jongens tegen de meisjes

  De jongens tegen de meisjes
  RTL 4 om 20:00 uur
  Humoristische spelshow waarin de verschillen tussen de twee seksen centraal staan. Chantal Janzen leidt het vrouwenteam en Tijl Beckand voert het mannenteam aan.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN KING ARTHUR: LEGEND OF THE SWORD 

   Regisseur Guy Ritchie brengt met z’n dynamische stijl King Arthur: Legend of the Sword naar het grote scherm. De film is een revolutionaire versie van de klassieker over de Excalibur-mythe en volgt Arthur’s reis van de straat naar de troon. Wanneer Arthur’s vader wordt vermoord, grijpt zijn oom Vortigern de troon. Totaal TV geeft vijf keer twee bioscoopkaartjes voor dit epische actie-avontuur weg.

  TV-TIP Broederliefde: Live in Het Kasteel

  Broederliefde: Live in Het Kasteel
  NPO 3 om 20:00 uur
  De Rotterdamse rapgroep Broederliefde maakt zijn grote droom waar: een concert voor 10.000 man in 'Het Kasteel' in Spangen, stadion van hun geliefde voetbalclub Sparta. Een live registratie.

  Zappen.blog.nl