Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Lineaire verspreiding BBC Three gestopt

    Het einde van BBC Three voor Nederlandse kijkers is een feit. Britse publieke omroep BBC is vanwege bezuinigingen gestopt met de lineaire verspreiding van het jongerenkanaal.
    Jarco Kriek
    16 februari 2016
    comments 2
    Lineaire verspreiding BBC Three gestopt
    Het einde van BBC Three voor Nederlandse kijkers is een feit. Britse publieke omroep BBC is vanwege bezuinigingen gestopt met de lineaire verspreiding van het jongerenkanaal. BBC staakte de lineaire verspreiding van BBC Three om 05.00 uur Nederlandse tijd.

    In het Verenigd Koninkrijk is BBC Three met een nieuw leven begonnen.De jongerencontent is vanaf nu online te bekijken. Door het stoppen van de lineaire verspreiding betekent dit voor Nederlandse en Vlaamse kijkers voor een deel van het BBC Three-content het einde. Sommige programma’s verhuizen naar de nog overgebleven hoofdkanalen BBC One, BBC Two en BBC Four. Andere zijn in het Verenigd Koninkrijk alleen online te zien. Omdat BBC bij haar onlinediensten in veel gevallen de geo blocking-techniek gebruikt, kan men in Nederland en België niet naar deze content kijken.

    CBBC blijft wel bestaan

    BBC Three deelde samen met kinderzender CBBC een kanaalslot. Na het stoppen van BBC Three blijft CBBC op hetzelfde kanaalslot uitzenden. De vrijgekomen tijd op het kanaalslot wordt door BBC heringedeeld. Ziggo heeft al aangegeven dat na het stoppen van BBC Three het kabelbedrijf CBBC in ieder geval tot en met 31 maart blijft doorgeven. Concurrent KPN besloot vorig jaar al – na de komst van het nieuwe dramakanaal BBC First – met de doorgifte van BBC Three te stoppen. Satellietkijkers kunnen in ieder geval wel naar CBBC en alle Brits landelijke zenders van de BBC – waarvan velen in HD-kwaliteit – via de Astra2-satelliet blijven kijken. Het BBC tv- en radiozenderaanbod wordt op deze satelliet ongecodeerd uitgezonden. Hierdoor is geen smartcard of abonnement nodig om naar de zenders te kunnen kijken of luisteren.

    BBC Three neemt afscheid met kijkhit

    BBC Three heeft afscheid genomen met een aflevering van de veel bekeken komedieserie Gavin and Stacey. Het jongerenkanaal heeft dertien jaar lineair uitgezonden. Het besluit om met de lineaire doorgifte van BBC Three te stoppen, komt vooral door bezuinigingen bij de BBC. Ook speelt bij de beslissing veranderende mediaconsumptie bij jongeren – de doelgroep van BBC Three – een belangrijke rol. Jongeren kijken vaker online naar videocontent op momenten en op het beeldscherm wat hen het beste uitkomt.
    BBCBBC ThreeBBC 3BBC3ZiggoVodafoneCanalDigitaalTV VlaanderenkabelglasvezelDSLkoperkoperdraadCBBCCaiwaysatellietsatellietverspreidingAstra2ongecodeerdfree to airfree-to-airFTAonlineOTT

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:23 uur
    Voor veel mensen bestaat dance-act 2 Brothers on the 4th Floor uit zangeres Des-Ray en rapper D-Rock, maar hoe zit het dan met die ‘twee broers’? In 90’s Dance zien we de geschiedenis van deze hitmachine, die flink scoorde met o.a. Dreams en Never Alone. Broers Bobby en Martin Boer vertellen hoe ze hun eerste hit scoorden, maar eigenlijk helemaal geen zin hadden in alle aandacht die daarbij hoorde. Het duo ronselde twee frisse gezichten voor de populaire dance-act, terwijl de ze achter de schermen muziek bleven maken.

    TV-TIP Het Jachtseizoen

    Het Jachtseizoen
    SBS6 om 20:30 uur
    Het jachtseizoen is weer geopend! De mannen van StukTV achtervolgen een nieuwe lichting BN’ers, die in een oranje overall proberen te ontkomen. Het levert spannende taferelen op, maar het is vooral de chemie tussen de voortvluchtigen die op de lachspieren werkt. Dit seizoen zien we al een paar potentiële pareltjes, met duo’s als Sylvia Geersen en Ferry Doedens, Bridget Maasland en Richard Groenendijk én Wolter Kroes en John de Bever. Zijn hun ontsnappingsplannen wel echt waterdicht?

    Interview