Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Live kijken naar NPO-radiozenders via HbbTV

    De NPO heeft het aanbod van de interactieve tv-dienst HbbTV uitgebreid. Eerder kon men alleen via HbbTV naar de landelijke NPO-radiozender luisteren. Nu kan men ook kijken.
    Jarco Kriek
    21 augustus 2014
    comments 7
    Live kijken naar NPO-radiozenders via HbbTV

    De NPO heeft het aanbod van de interactieve tv-dienst HbbTV uitgebreid. Eerder kon men alleen via HbbTV naar de landelijke NPO-radiozender luisteren. Nu kan men ook ernaar kijken.

    Met een druk op de rode knop van de afstandsbediening wordt het via de zogenaamde visual radio-techniek mogelijk om live een kijkje in de radiostudio te nemen. Al langere tijd kon men via de internetsites en de apps van de NPO-radiozenders de uitzending bekeken. Deze functionaliteit is nu ook bij HbbTV toegevoegd. Niet alle televisiemodellen die voor HbbTV geschikt zijn, kunnen van deze nieuwe functie gebruikmaken. Alleen nieuwere televisiemodellen van Samsung beschikken over deze mogelijkheid.

    Aanbieders onder druk

    Al eerder kondigde de NPO aan dat men nieuwe functies aan het HbbTV-platform blijft toevoegen. Zo kwam de betaaldienst NPO Plus via HbbTV beschikbaar. Ook worden bij steeds meer tv-programma’s van de publieke omroep HbbTV-functies toegevoegd. Al langere tijd is de uitgesteld kijken-dienst Uitzending Gemist via HbbTV te bekijken. Met de toevoeging van nieuwe functies wil de NPO tv-aanbieders die het HbbTV-signaal bewust op het eigen netwerk blokkeren onder druk zetten om HbbTV in de toekomst toch door te gaan geven. Onlangs besloot UPC HbbTV te gaan aanbieden. Ziggo en KPN Interactieve TV geven HbbTV nog niet door. CanalDigitaal en Digitenne bieden HbbTV al langer aan.

    HbbTVradiovisual radioNPO Radio 1NPO Radio 2NPO 3FMNPO Radio 4NPO Radio 5NPO Radio 6UPCZiggoKPNCanalDigitaalTV VlaanderenNPOpublieke omroepM7 GroupNederland 1NPO 1Nederland 2NPO 2Nederland 3NPO 3Astra1Astra2satellietSESrode knop

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview