Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Lot BBC 3 nu in handen Britse kijker

    BBC 3 wordt in oktober volgend jaar opgedoekt, tenzij de BBC Trust door het Britse publiek ervan wordt overtuigd dat voornemen te blokkeren.
    Jan-Hein Visser
    5 december 2014
    comments 4
    Lot BBC 3 nu in handen Britse kijker

    BBC 3 wordt in oktober van volgend jaar opgedoekt, tenzij de BBC Trust door het Britse publiek ervan wordt overtuigd dat voornemen te blokkeren.


    BBC 3 is het Britse equivalent van NPO 3 en bij kijkers op de satelliet, kabel en via iptv ook in Nederland een te ontvangen zender. De BBC wil het kanaal sluiten als lineaire zender. Het budget komt dan vrij voor meer drama-series op BBC 1 en BBC 3 wordt alleen nog een online platform. De BBC Trust kan dit bij veel protest blokkeren.

    Britse kijker geeft mening

    Vrijdag heeft het toezichthoudend orgaan van de BBC, de BBC Trust, de definitieve plannen voor BBC 3 in ontvangst genomen en beoordeeld. Dat wil niet zeggen dat deze ook goedgekeurd worden. Het Britse publiek, feitelijk de belastingbetaler die het publieke BBC-aanbod financiert, heeft nu vanaf januari het laatste woord.

    Nederlandse kijker buitenspel

    Kijkers uit Nederland of België kunnen niet reageren omdat de ontvangst van BBC 3 hier niet wordt gefinancierd met Brits belastinggeld. Als BBC 3 verdwijnt is het aan BBC Worldwide, de commerciële tak, om bij distributeurs al dan niet met een vervangend kanaal te komen. De free to air satellietontvangst is enkel een 'signaaloverspill'.

    Astra 2BBC 3BBC ThreeKabelSatellietBBC TrustBBC

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:23 uur
    Voor veel mensen bestaat dance-act 2 Brothers on the 4th Floor uit zangeres Des-Ray en rapper D-Rock, maar hoe zit het dan met die ‘twee broers’? In 90’s Dance zien we de geschiedenis van deze hitmachine, die flink scoorde met o.a. Dreams en Never Alone. Broers Bobby en Martin Boer vertellen hoe ze hun eerste hit scoorden, maar eigenlijk helemaal geen zin hadden in alle aandacht die daarbij hoorde. Het duo ronselde twee frisse gezichten voor de populaire dance-act, terwijl de ze achter de schermen muziek bleven maken.

    TV-TIP Het Jachtseizoen

    Het Jachtseizoen
    SBS6 om 20:30 uur
    Het jachtseizoen is weer geopend! De mannen van StukTV achtervolgen een nieuwe lichting BN’ers, die in een oranje overall proberen te ontkomen. Het levert spannende taferelen op, maar het is vooral de chemie tussen de voortvluchtigen die op de lachspieren werkt. Dit seizoen zien we al een paar potentiële pareltjes, met duo’s als Sylvia Geersen en Ferry Doedens, Bridget Maasland en Richard Groenendijk én Wolter Kroes en John de Bever. Zijn hun ontsnappingsplannen wel echt waterdicht?

    Interview