1. Nieuws

  Luxe TV bekritiseert HD+ model van ASTRA en Duitse commerciële zenders

  De leiding van de HD zender Luxe TV heeft forse kritiek op de manier waarop ASTRA en de Duitse commerciële zenders omgaan met HD+, het nieuwe 'betaalpakket' met HD zenders op de Astra 1 satelliet.
  Jan-Hein Visser
  28 oktober 2009
  comments 0
  Luxe TV bekritiseert HD+ model van ASTRA en Duitse commerciële zenders
  De Luxemburgse zender Luxe.TV heeft behoorlijke kritiek uitgeoefend op de manier waarop het HD+ platform van Astra vorm moet gaan krijgen. Luxe.TV vind het een slecht idee dat kijkers moeten betalen voor een HD simulcast van commerciële generalistische zenders en ziet Astra liever met een ander business model komen.

  Luxe.TV is verbaasd dat commerciële en general interest zenders als RTL en Sat1 nu de kijker extra geld willen gaan vragen voor de kosten van HD productie en uitzending. Dit stelde Luxe.TV tegenover Digital Fernsehen. Zelf is Luxe.TV al drie jaar in de lucht met een ongecodeerde HD zender.

  HD+ zal een pakket HD-zenders gaan brengen waaraan Duitse commerciële zenders gaan meedoen door een simulcast in HD door Astra Platform Services te laten verzorgen. Dit wordt gecodeerd in Nagravision en met HD+ kan er tevens controle plaatsvinden om opnames te beperken. Feitelijk is HD+ een soort variant op het CI+ protocol dat bijvoorbeeld ook via de kabel gaat worden toegepast.

  Alhoewel Luxe.TV begrip heeft voor dat laatste, zien zijn niet hoe een dergelijk platform succesvol kan worden tenzij er speciale aangepaste themazenders in HD komen. Luxe.TV ziet weinig kans van slagen van HD+ omdat dat de consument niet makkelijk te overtuigen zal zijn om te gaan betalen voor commerciële zenders die ze nu gewoon free to air en zonder meerkosten kunnen ontvangen. Een eerdere poging om die SD zenders te coderen en om te vormen in betaaltelevisie via Entavio strandde na veel tegenstand en grote bedenkingen van de mededingingsautoriteit.
  AstraLuxe TV

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl