1. Nieuws

  M7 Group creëert bandbreedte voor doorgifte meer zenders

  M7 Group maakt door een technische aanpassing op drie transponders bandbreedte vrij om meer tv-zenders via de Astra3-satelliet uit te kunnen zenden.
  Jarco Kriek
  23 mei 2016
  comments 10
  M7 Group creëert bandbreedte voor doorgifte meer zenders

  M7 Group maakt door een technische aanpassing op drie transponders bandbreedte vrij om meer tv-zenders via de Astra3-satelliet uit te kunnen zenden. M7 Group is onder meer eigenaar van CanalDigitaal en TV Vlaanderen.


  De drie transponders gaan vanaf 31 mei maart met symbolrate van 29900 in plaats van de huidige 27500 uitzenden. Met de gebruikte technieken DVB-S2 en 8PSK levert het uitzenden met een symbolrate 27500 per transponder een effectief te gebruiken bandbreedte van 54.46Mbps op. Na de omschakeling naar de symbolrate 29900 is op dezelfde transponder 59,2Mbps beschikbaar. Met het uitzenden in de compressietechniek MPEG4 is de gecreëerde ruimte voldoende om twee tv-kanalen in SD-kwaliteit op een transponder toe te voegen.

  Geen signaalverlies

  De omzetting van de symbolrate 27500 naar 29900 zorgt bij een goed uitgerichte schotelantenne niet tot signaalverlies. Wanneer dit niet het geval is, kan er signaalverlies na de omzetting mogelijk zijn. Dat kan resulteren in blokkend beeld of algehele beelduitval bij slechte weersomstandigheden. Een aanpassing aan de skew-instelling van de LNB lost het probleem van signaalverlies in de meeste gevallen op. M7 Group heeft in het recente verleden in nieuwe technieken – modulatoren van fabrikant Newtec – geïnvesteerd om de aanpassing van symbolrate probleemloos en zonder signaalverlies door te voeren.

  CanalDigitaalTV VlaanderenzenderwijzigingM7 GroupbeelduitvalAstra2SESfoutcorrectierecreatiecaravancampervakantie

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl