1. Nieuws

  M7 Group creëert bandbreedte voor doorgifte meer zenders

  M7 Group maakt door een technische aanpassing op drie transponders bandbreedte vrij om meer tv-zenders via de Astra3-satelliet uit te kunnen zenden.
  Jarco Kriek
  23 mei 2016
  comments 10
  M7 Group creëert bandbreedte voor doorgifte meer zenders

  M7 Group maakt door een technische aanpassing op drie transponders bandbreedte vrij om meer tv-zenders via de Astra3-satelliet uit te kunnen zenden. M7 Group is onder meer eigenaar van CanalDigitaal en TV Vlaanderen.


  De drie transponders gaan vanaf 31 mei maart met symbolrate van 29900 in plaats van de huidige 27500 uitzenden. Met de gebruikte technieken DVB-S2 en 8PSK levert het uitzenden met een symbolrate 27500 per transponder een effectief te gebruiken bandbreedte van 54.46Mbps op. Na de omschakeling naar de symbolrate 29900 is op dezelfde transponder 59,2Mbps beschikbaar. Met het uitzenden in de compressietechniek MPEG4 is de gecreëerde ruimte voldoende om twee tv-kanalen in SD-kwaliteit op een transponder toe te voegen.

  Geen signaalverlies

  De omzetting van de symbolrate 27500 naar 29900 zorgt bij een goed uitgerichte schotelantenne niet tot signaalverlies. Wanneer dit niet het geval is, kan er signaalverlies na de omzetting mogelijk zijn. Dat kan resulteren in blokkend beeld of algehele beelduitval bij slechte weersomstandigheden. Een aanpassing aan de skew-instelling van de LNB lost het probleem van signaalverlies in de meeste gevallen op. M7 Group heeft in het recente verleden in nieuwe technieken – modulatoren van fabrikant Newtec – geïnvesteerd om de aanpassing van symbolrate probleemloos en zonder signaalverlies door te voeren.

  CanalDigitaalTV VlaanderenzenderwijzigingM7 GroupbeelduitvalAstra2SESfoutcorrectierecreatiecaravancampervakantie

  Reacties

 1. TV-TIP Icarus

  Icarus
  NPO 2 om 22:55 uur
  Zesdelige gefictionaliseerde documentairereeks waarin iedere aflevering een persoon centraal staat, die een prominente rol heeft gespeeld in de Nederlandse maatschappij en voor het oog van de natie gevallen is.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP The Delicious Miss Dahl

  The Delicious Miss Dahl
  24Kitchen om 23:25 uur
  Sophie Dahl deelt haar lievelingsrecepten met ons die haar herinneren aan de smaken en sensaties uit haar jeugd.

  Zappen.blog.nl