1. Nieuws

  M7 Group creëert bandbreedte voor doorgifte meer zenders

  M7 Group maakt door een technische aanpassing op drie transponders bandbreedte vrij om meer tv-zenders via de Astra3-satelliet uit te kunnen zenden.
  Jarco Kriek
  23 mei 2016
  comments 10
  M7 Group creëert bandbreedte voor doorgifte meer zenders

  M7 Group maakt door een technische aanpassing op drie transponders bandbreedte vrij om meer tv-zenders via de Astra3-satelliet uit te kunnen zenden. M7 Group is onder meer eigenaar van CanalDigitaal en TV Vlaanderen.


  De drie transponders gaan vanaf 31 mei maart met symbolrate van 29900 in plaats van de huidige 27500 uitzenden. Met de gebruikte technieken DVB-S2 en 8PSK levert het uitzenden met een symbolrate 27500 per transponder een effectief te gebruiken bandbreedte van 54.46Mbps op. Na de omschakeling naar de symbolrate 29900 is op dezelfde transponder 59,2Mbps beschikbaar. Met het uitzenden in de compressietechniek MPEG4 is de gecreëerde ruimte voldoende om twee tv-kanalen in SD-kwaliteit op een transponder toe te voegen.

  Geen signaalverlies

  De omzetting van de symbolrate 27500 naar 29900 zorgt bij een goed uitgerichte schotelantenne niet tot signaalverlies. Wanneer dit niet het geval is, kan er signaalverlies na de omzetting mogelijk zijn. Dat kan resulteren in blokkend beeld of algehele beelduitval bij slechte weersomstandigheden. Een aanpassing aan de skew-instelling van de LNB lost het probleem van signaalverlies in de meeste gevallen op. M7 Group heeft in het recente verleden in nieuwe technieken – modulatoren van fabrikant Newtec – geïnvesteerd om de aanpassing van symbolrate probleemloos en zonder signaalverlies door te voeren.

  CanalDigitaalTV VlaanderenzenderwijzigingM7 GroupbeelduitvalAstra2SESfoutcorrectierecreatiecaravancampervakantie

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl