Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Makers Blackadder plannen revival

    De kans is groot dat er en nieuw en daarmee vijfde seizoen van de comedy Blackadder komt. Hoofdacteur Rowan Atkinson ziet dat in ieder geval wel zitten. Zoals vroeger zal een nieuwe serie echter niet helemaal meer worden.
    Jan-Hein Visser
    16 oktober 2011
    comments 0
    Makers Blackadder plannen revival
    De kans is groot dat er en nieuw en daarmee vijfde seizoen van de comedy Blackadder komt. Hoofdacteur Rowan Atkinson ziet dat in ieder geval wel zitten. Zoals vroeger zal een nieuwe serie echter niet helemaal meer worden.

    Blackadder is nog altijd bekend bij veel kijkers ondanks dat de serie al meer dan 20 jaar oud is. In totaal zijn er van de satire rondom de Britse geschiedenis indertijd 24 afleveringen gemaakt. Rowan Atkinson speelde daarin de gemene Blackadder maar ook het typetje Baldrick zal bij velen nog in het geheugen staan. In 2004 werd Blackadder nog verkozen tot de beste Britse serie ooit.

    Acteur Rowan Atkinson werd pas jaren ba Blackadder wereldwijd zeer bekend door zijn komische typetje Mr. Bean, waar later ook films van werden gemaakt. De ondertussen 56-jarige Atkinson had in 2003 nog succes met de detective film Johhny English. Van deze film is momenteel het vervolg Johnny English Reborn te zien in de Nederlandse en Belgische cinema's. Deze film heeft hoge verwachtingen en zal het wellicht beter gaan doen dan het nieuwste 3D-misluksel Three Musketiers.
    Mr. BeanBlackadderBBCRowan AtkinsonJohnny English

    Reacties

  1. TV-TIP Dit Was Het Nieuws

    Dit Was Het Nieuws
    NPO 1 om 21:19 uur
    Zelfs na 46 seizoenen van Dit Was Het Nieuws hebben Harm Edens, Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal nog dromen. Eén ervan komt vandaag uit. Na jarenlang aandringen heeft Eva Jinek eindelijk ja gezegd tegen een optreden in de satirische spelshow. Het trio heeft vast een paar pittige vragen voor de presentatrice, die na haar commerciële avontuur bij RTL terugkeert met een nieuw praat­programma op NPO 1.

    TV-TIP 2Doc: The Total Trust

    2Doc: The Total Trust
    NPO 2 om 22:18 uur
    In China is weinig ruimte voor afwijkende meningen. Activisten, advocaten, journalisten én gewone burgers worden continu bespied met een geavanceerd digitaal systeem. De overheid gebruikt het netwerk niet alleen om burgers te straffen: er wordt zo veel informatie verzameld dat protest­acties vaak te voorspellen zijn. In The Total Trust vertellen experts hoe ‘negatief gedrag’ wordt afgestraft, en hoe Chinezen beloond worden als ze zich wél aan de strenge regels houden.

    Interview