1. Nieuws

  Man Bijt Hond verhuist naar commerciële omroep

  Het populaire tv-programma Man Bijt Hond verhuist in Vlaanderen van publieke omroep VRT naar de commerciële omroep VT4. Het programma wordt nog maar één keer per week uitgezonden.
  Jarco Kriek
  20 mei 2012
  comments 0
  Man Bijt Hond verhuist naar commerciële omroep

  Het populaire tv-programma Man Bijt Hond verhuist in Vlaanderen van publieke omroep VRT naar de commerciële omroep VT4. Het programma wordt bij VT4 nog maar één keer per week uitgezonden.

  Voor de Nederlandse kijker van het Vlaamse origineel van Man Bijt Hond heeft dit grote gevolgen. Men kan voor het eerst in 15 jaar niet meer naar dit tv-programma kijken. De Vlaamse publieke omroep VRT is bij iedere Nederlandse tv-aanbieder te bekijken. Het commerciële VT4 is echter bij geen enkele tv-aanbieder in het zenderaanbod beschikbaar. Het commerciële tv-kanaal zendt wel via de satelliet uit maar is alleen via een abonnement van aanbieder TV Vlaanderen via de satelliet te bekijken. Deze abonnementen zijn officieel niet in Nederland te verkrijgen.

  Gevolg verkoop SBS Belgium

  De verhuizing van Man Bijt Hond in Vlaanderen is het directe gevolg van de verkoop van het commercieel mediabedrijf SBS Belgium door ProSiebenSat.1 Media. Sanoma kocht samen met onder meer productiehuis Woestijnvis SBS Belgium. Woestijnvis is producent van Man Bijt Hond maar wilde dit tv-programma voor publieke omroep VRT blijven maken. VRT besloot echter de banden met Woestijnvis na de aankoop van SBS Belgium – waaronder de tv-kanalen VT4 en VijfTV vallen – minder intensief te maken. Eén van de eerste zichtbare gevolgen is het besluit na 15 jaar te stoppen met het uitzenden van Man Bijt Hond.

  Nu wekelijks op VT4

  Man Bijt Hond blijft wel in afgeslankte vorm voor Vlaanderen behouden. Commerciële omroep VT4 gaat nu wekelijks één aflevering van het succesvolle tv-programma uitzenden. Man Bijt Hond krijgt in de nieuwe opzet ook enkele nieuwe rubrieken. VT4 en Woestijnvis willen nog niet verklappen welke rubrieken dit zijn.

  In Nederland verandert er niets

  Aan de Nederlandse versie van Man Bijt Hond verandert er door de ontwikkelingen rond het programma in Vlaanderen voorlopig niets. Het blijft op dezelfde tv-zender op het zelfde tijdstip dat nu het geval is uitzenden. Zodoende hoeft de Nederlandse tv-kijker Man Bijt Hond dus niet vaarwel te zeggen.

  Man Bijt HondVRTpublieke omroepVT4WoestijnvisSBS BelgiumSanoma

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl