Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Marco Polo steekt Game of Thrones naar de kroon

    Na het succes van de door Netflix zélf geproduceerde series House of Cards en Orange is the New Black ziet de onbeperkt kijken-dienst vanaf 12 december ook Marco Polo aan z’n zijde.
    Gijsbert de Fokkert
    12 december 2014
    comments 0
    Marco Polo steekt Game of Thrones naar de kroon

    Na het succes van de door Netflix zélf geproduceerde series House of Cards en Orange is the New Black ziet de onbeperkt kijken-dienst vanaf 12 december ook Marco Polo aan z’n zijde.

    Kosten noch moeite zijn gespaard om de Netflix-abonnee vanaf 12 december met een imposante nieuwe original kennis te laten maken. Marco Polo is gebaseerd op de avonturen van de beroemde ontdekkingsreiziger en speelt zich vooral af aan het hof van de Mongoolse heerser Kublai Khan, de eerste keizer van de Yuan-dynastie in China en kleinzoon van Dzjengis Khan. De Netflix-serie is volgens geruchten de duurste ooit. En door het vele bloot en brute geweld is het historische drama al met Game of Thrones vergeleken. Daar wil regisseur John Fusco echter niets van weten: "Marco Polo is een mix van feiten en fantasie, daar waar de HBO-serie zich in een volledig verzonnen wereld afspeelt. Om van het grootste verschil nog maar te zwijgen: wij hebben één held om wie alles draait.”

    Mix van House of cards en Karate Kid
    Die held, dat is de flamboyante Lorenzo Richelmy. Als een ware Italiaan blufte hij zichzelf de titelrol in. "Ik hoorde via-via dat Netflix aan Marco Polo werkte”, zegt de 24-jarige acteur. "Daarom nam ik een filmpje op waarin ik de ontdekkingsreiziger speel. M’n vriendin deed Kublai Khan na… Enfin, we stuurden de tape naar de producenten van de serie. Wat denk je? Werd ik gewoon aangenomen! Ik heb dus eigenlijk mezelf in een droomrol gecast.” Richelmy ratelt zelfverzekerd door: "Marco Polo is een mix van de intriges uit House of Cards en de martial arts uit Karate Kid. Echt, we laten zoveel gave vechtscènes zien: Spartacus is rommelig vergeleken met Marco Polo. Daarnaast gebruiken we weinig computer generated images. What you see is what you get. Veel opnamen zijn in Maleisië gedraaid, maar we zijn ook in Italië en Kazachstan geweest. Best een behoorlijke klus, want op sommige momenten liepen er honderden figuranten op de set.”

    John Fusco kon niet om marco polo heen

    Om Marco Polo zo authentiek mogelijk over te laten brengen, zijn verschillende geschiedkundigen ingevlogen. Maar alle acteurs roemen ook de kennis en kunde van John Fusco, die hen zelfs een dertiende-eeuwse manier van lopen aanmat. "Ik ben al van jongs af aan geobsedeerd door China”, legt de komend jaar ook voor het tweede deel van Crouching Tiger, Hidden Dragon verantwoordelijke regisseur uit. "Daarnaast is mijn vader Italiaans en tja, dan kun je echt niet om Marco Polo heen. In 2007 reed ik te paard een deel van de zijderoute, om bijna letterlijk in de voetsporen van de ontdekkingsreiziger te treden. Daar in Mongolië viel het me in: waarom gieten we zijn avonturen niet in een dramaserie? De tijd was er ook rijp voor, nu acteurs en producenten zich meer en meer op goed gemaakte series storten. Zoals gezegd, Marco Polo is een mix van feiten en fantasie. We hoeven niet op History Channel uitgezonden te worden: we wilden gewoon een coole serie maken!”



    © Foto: Netflix

    Netflix Marco Polo Game of Thrones John Fusco Lorenzo Richelmy

    Meer over dit onderwerp

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview