1. Nieuws

  MBC boos op BBC wegens ‘wegkapen personeel’

  MBC Group, de leidende mediagroep in de Arabische wereld, heeft fel uitgehaald naar de BBC omdat volgens hen personeel wordt weggekaapt.
  Jan-Hein Visser
  12 oktober 2007
  comments 0
  MBC boos op BBC wegens ‘wegkapen personeel’
  MBC Group, de leidende mediagroep in de Arabische wereld, heeft fel uitgehaald naar de BBC omdat volgens hen ten gunste van het nieuwe BBC Arabic personeel wordt weggekaapt bij hun nieuwszender Al-Arabiya. BBC Arabic is een nieuwszender die eind dit jaar moet starten met uitzenden.

  Intussen zou al een dozijn werknemers van Al-Arabiya zijn overgestapt naar de BBC. Het door de Britse regering gefinancierde kanaal gaat 34 miljoen dollar per jaar kosten en heeft als hoofd de bekende Egyptische journalist Salah Negm, voormalig hoofd van de nieuwsredactie bij Al-Arabiya.

  MBC begrijpt dat er altijd mensen overstappen en dat dit normaal is, maar volgens hen is de BBC actief aan het werven bij Arabische zenders waaronder die van hen. De BBC vind de opmerkingen onzinnig. Alle aangeboden banen bij de BBC voor het geplande kanaal zijn op een open en eerlijke manier gecommuniceerd door middel van advertenties. Er zouden ook geen headhunters zijn ingezet om mensen te vinden.

  MBC is in 1991 opgericht door de Saoedische Sjeik Waleed bin Ibrahim (familie van de voormalige koning Fahd). MBC heeft vijf zenders waaronder Al-Arabiya en moet al concurreren met Al Jazeera, France 24, Russia Today en straks dus met BBC Arabic, een geduchte concurrent die al heel lang succesvol Arabischtalige radioprogramma’s maakt.
  BBC ArabicMBC

  Reacties

 1. TV-TIP Watchmen

  Watchmen
  RTL 7 om 20:00 uur
  Deze mysterieuze, spectaculaire actiefilm speelt zich af in 1985 in de straten van New York. Superhelden maken deel uit van het dagelijkse leven en spelen een belangrijke rol in de samenleving. Wanneer door één van de superhelden ontdekt wordt dat er een seriemoordenaar rondloopt met als doel hen allen uit te moorden, volgt er ontdekking op ontdekking. De missie van de Watchmen is te waken over de mensheid, maar wie houdt hen dan in de gaten?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Walking Tall

  Walking Tall
  Veronica om 20:00 uur
  Chris Vaughn (The Rock) is een ex-marinier die naar huis terugkeert. Wat hij aantreft is niet langer meer het stadje waar hij afscheid van nam. Zijn aardsrivaal Jay Hamilton (Neal McDonough) heeft het rustige plaatsje waar Chris opgroeide, veranderd in een spookstad, waar misdaad, drugs en geweld de boventoon voeren. Chris en zijn maatje Ray Templeton (Johnny Knoxville) besluiten te vechten voor de belangen van het dorp. Het wordt een keiharde strijd, maar ze geven niet op.

  Zappen.blog.nl