1. Nieuws

  MBC boos op BBC wegens ‘wegkapen personeel’

  MBC Group, de leidende mediagroep in de Arabische wereld, heeft fel uitgehaald naar de BBC omdat volgens hen personeel wordt weggekaapt.
  Jan-Hein Visser
  12 oktober 2007
  comments 0
  MBC boos op BBC wegens ‘wegkapen personeel’
  MBC Group, de leidende mediagroep in de Arabische wereld, heeft fel uitgehaald naar de BBC omdat volgens hen ten gunste van het nieuwe BBC Arabic personeel wordt weggekaapt bij hun nieuwszender Al-Arabiya. BBC Arabic is een nieuwszender die eind dit jaar moet starten met uitzenden.

  Intussen zou al een dozijn werknemers van Al-Arabiya zijn overgestapt naar de BBC. Het door de Britse regering gefinancierde kanaal gaat 34 miljoen dollar per jaar kosten en heeft als hoofd de bekende Egyptische journalist Salah Negm, voormalig hoofd van de nieuwsredactie bij Al-Arabiya.

  MBC begrijpt dat er altijd mensen overstappen en dat dit normaal is, maar volgens hen is de BBC actief aan het werven bij Arabische zenders waaronder die van hen. De BBC vind de opmerkingen onzinnig. Alle aangeboden banen bij de BBC voor het geplande kanaal zijn op een open en eerlijke manier gecommuniceerd door middel van advertenties. Er zouden ook geen headhunters zijn ingezet om mensen te vinden.

  MBC is in 1991 opgericht door de Saoedische Sjeik Waleed bin Ibrahim (familie van de voormalige koning Fahd). MBC heeft vijf zenders waaronder Al-Arabiya en moet al concurreren met Al Jazeera, France 24, Russia Today en straks dus met BBC Arabic, een geduchte concurrent die al heel lang succesvol Arabischtalige radioprogramma’s maakt.
  BBC ArabicMBC

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl