Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Meer aanbieders dreigen doorgifte Discovery en Eurosport te staken

    Bij verschillende aanbieders in de Benelux moeten de komende tijd nieuwe afspraken met Discovery Networks voor doorgifte van zenders gemaakt worden. Die verlopen niet soepel.
    Jarco Kriek
    29 april 2017
    comments 1
    Meer aanbieders dreigen doorgifte Discovery en Eurosport te staken
    Foto ANP

    Nieuwe distributieovereenkomsten zijn nodig om bij de betrokken aanbieders de komende jaren zenders als Discovery, TLC en Eurosport in het zenderaanbod te behouden. De onderhandelingen verlopen in veel gevallen moeizaam omdat Discovery Networks voor doorgifte van zenders behorende tot deze zendergroep veel hogere bedragen verlangt dan in de oude overeenkomst. Het Luxemburgse bedrijf M7 Group, eigenaar van onder meer CanalDigitaal en TV Vlaanderen, maakte openbaar dat het om een verdubbeling van de doorgiftevergoeding gaat. Reden hiervoor is volgens Discovery Networks het kopen van de uitzendrechten van de komende edities van de Olympische Spelen.

     

    M7 Group en Delta

    In Nederland speelt deze problematiek op dit moment bij CanalDigitaal, Online.nl (beide eigendom van M7 Group) en Delta. CanalDigitaal en Online.nl hebben inmiddels aan klanten laten weten dat de kans reëel is dat de zenders van Discovery Networks, inclusief Eurosport, vanaf 1 mei tijdelijk op zwart kunnen gaan. Delta heeft de knoop definitief doorgehakt. Op de Zeeuwse kabel zijn de zenders vanaf 5 mei niet meer te zien. Het kabelbedrijf heeft inmiddels een vervangend aanbod bekendgemaakt. Mogelijk dat de zenders nog terugkeren, maar Delta wil dan de keuze door de klant laten maken en de zenders van Discovery Networks in een apart aanvullende tv-pakket gaan aanbieden. Bij Discovery Networks lijkt men niet gecharmeerd van dit plan. De zendergroep zegt wel open te staan voor nieuwe onderhandelingen met Delta.

     

    Ook in België

    Ook in België zijn tienduizenden huishoudens niet zeker of volgende week nog naar Discovery Networks-zenders gekeken kan worden. Het gaat niet alleen om abonnees van de M7 Group-aanbieders TV Vlaanderen en TéléSAT. Ook als men kijkt via Orange, het vroegere Mobistar TV, zit men nog in het ongewisse. Orange heeft klanten over de moeizame onderhandelingen met Discovery Networks ingelicht. Ook deze aanbieder houdt de mogelijkheid open dat de zenders tijdelijk of definitief uit het zenderaanbod gehaald worden.

    Discovery NetworksEurosportdoorgiftedistributiedistributieovereenkomstDiscoveryuitzendrechtenOlympische SpelenM7 GroupCanalDigitaalOnline.nlTV VlaanderenTeleSATDeltaOrangeMobistart

    Reacties

  1. TV-TIP UEFA Champions League (v): Ajax - Chelsea

    UEFA Champions League (v): Ajax - Chelsea
    NPO 3 om 18:20 uur
    Terwijl hun mannelijke collega’s bijna over hun eigen voeten struikelen, hebben de Ajax-vrouwen het een stuk beter op de rit. Na een knappe tweede plek in de groepsfase van de Champions League, mogen zij zich gaan bewijzen in de knock-outfase. De tegenstander is er meteen eentje van formaat: Chelsea, de finalist van 2021 en al vier jaar op rij kampioen in eigen land. Weet het team van aanvoerder Sherida Spitse weer potten te breken?

    TV-TIP My Strange Addiction: Still Addicted?

    My Strange Addiction: Still Addicted?
    TLC om 20:30 uur
    Het knagen op wc-papier of kattenhaar, drinken van je eigen urine of slapen met een ronkende föhn naast je hoofd; sommige mensen houden er nogal bizarre gewoontes op na. My Strange Addiction gaat na tien jaar terug naar een aantal van de meest opmerkelijke gevallen van destijds. Heeft Nathaniel bijvoorbeeld nog een relatie met zijn auto? En hoe gaat het met de onsmakelijk lange nagels van Ayanna?

    Interview

    • *

      Joris Linssen

      Out of Office

      In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
      Reacties0 reactie(s)