1. Nieuws

  Meer glasvezel in België

  Het Belgische telecombedrijf Proximus investeert meer in de aanleg van glasvezelnetwerken. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat meer huishoudens toegang tot sneller internet krijgen.
  Jarco Kriek
  30 augustus 2016
  comments 2
  Meer glasvezel in België
  Foto: ANP

  Het Belgische telecombedrijf Proximus investeert meer in de aanleg van glasvezelnetwerken. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat meer huishoudens toegang tot sneller internet krijgen.


  Proximus voert een gelijke strategie als KPN in Nederland. Naast de aanleg van glasvezelnetwerken waarbij glasvezel daadwerkelijk in de woning wordt gebracht, waardeert Proximus ook bestaande koperdraadnetwerken naar nieuwere technieken op. Proximus investeert op dit moment jaarlijks rond de miljard euro aan de aanleg van nieuw glasvezel. In België ligt ruim 21.000 kilometer glasvezel onder de grond. Hieraan zijn 25.000 straatkasten verbonden.

  Niet iedereen snel internet

  In België hebben ruim vierhonderdduizend huishoudens nog geen toegang tot snel internet. Ze moeten onder meer van mobiel internet en de satelliet gebruikmaken om toegang tot sneller internet te krijgen. De Europese Commissie heeft zich als doel gesteld dat in 2020 alle huishoudens in de Europese Unie toegang tot snel breedbandinternet hebben.

  ProximusglasvezelFttHReggefiberCIFKPNkoperdraadkoperglasvezelnetwerktvtelevisieinternettelefoontelefoniebellenAlles-in-1alles in 1triple playhuishoudensglasvezelhuishoudensDSlVDSLinternetsnelheidInteractieve TVIPTV

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

  2Doc: De Claim - Zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog
  NPO 2 om 20:25 uur
  In Nederlandse musea bevinden zich kunstwerken die in de oorlog door de Duitse bezetter zijn geroofd. Erfgenamen komen die werken op het spoor en claimen hun eigendomsrecht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP CSI: Cyber

  CSI: Cyber
  RTL 5 om 20:30 uur
  Het team onderzoekt de dood van een hardloopster. Daarvoor gebruiken de rechercheurs de smartwatch die zij droeg tijdens het fatale trainingsrondje. Ze stuiten op een illegale handel in organen.

  Zappen.blog.nl