1. Nieuws

  Meer glasvezel in België

  Het Belgische telecombedrijf Proximus investeert meer in de aanleg van glasvezelnetwerken. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat meer huishoudens toegang tot sneller internet krijgen.
  Jarco Kriek
  30 augustus 2016
  comments 2
  Meer glasvezel in België
  Foto: ANP

  Het Belgische telecombedrijf Proximus investeert meer in de aanleg van glasvezelnetwerken. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat meer huishoudens toegang tot sneller internet krijgen.


  Proximus voert een gelijke strategie als KPN in Nederland. Naast de aanleg van glasvezelnetwerken waarbij glasvezel daadwerkelijk in de woning wordt gebracht, waardeert Proximus ook bestaande koperdraadnetwerken naar nieuwere technieken op. Proximus investeert op dit moment jaarlijks rond de miljard euro aan de aanleg van nieuw glasvezel. In België ligt ruim 21.000 kilometer glasvezel onder de grond. Hieraan zijn 25.000 straatkasten verbonden.

  Niet iedereen snel internet

  In België hebben ruim vierhonderdduizend huishoudens nog geen toegang tot snel internet. Ze moeten onder meer van mobiel internet en de satelliet gebruikmaken om toegang tot sneller internet te krijgen. De Europese Commissie heeft zich als doel gesteld dat in 2020 alle huishoudens in de Europese Unie toegang tot snel breedbandinternet hebben.

  ProximusglasvezelFttHReggefiberCIFKPNkoperdraadkoperglasvezelnetwerktvtelevisieinternettelefoontelefoniebellenAlles-in-1alles in 1triple playhuishoudensglasvezelhuishoudensDSlVDSLinternetsnelheidInteractieve TVIPTV

  Reacties

 1. TV-TIP Vroege vogels

  Vroege vogels
  NPO 2 om 19:20 uur
  Zoektocht naar de mooiste beelden en bijzondere verhalen uit de Nederlandse natuur.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League: Borussia Dortmund - Real Madrid

  UEFA Champions League: Borussia Dortmund - Real Madrid
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstijd van de UEFA Champions League: Borussia Dortmund Real Madrid.