1. Nieuws

  Meer HD-kanalen Britse commerciële omroep Channel 4 op ASTRA2

  Het Luxemburgse satellietbedrijf SES en de Brits omroep Channel 4 hebben een meerjarige overeenkomst gesloten waardoor Channel 4 meer bandbreedte voor het uitzenden van HD-kanalen tot beschikking krijgt.
  Jarco Kriek
  4 oktober 2011
  comments 0
  Meer HD-kanalen Britse commerciële omroep Channel 4 op ASTRA2

  Het Luxemburgse satellietbedrijf SES en de Britse publieke commerciële omroep Channel 4 hebben een meerjarige overeenkomst gesloten waardoor Channel 4 meer bandbreedte voor het uitzenden van HD-kanalen tot beschikking krijgt.

  Channel 4 huurt al langere tijd van SES drie transponders op de ASTRA2-satellietpositie. Deze is – ook in Nederland en België – op 28,2 graden oost te ontvangen. De nieuwe bandbreedte die Channel 4 voor haar HD-kanalen gaat gebruiken is afkomstig van de onlangs gelanceerde ASTRA 1N satelliet. Deze wordt binnenkort op de ASTRA2-satellietpositie commercieel actief. Het gaat om een tijdelijk gebruik van de ASTRA 1N satelliet op deze satellietpositie. In de periode van 2012 tot 2014 gaat SES maar liefst drie nieuwe satellieten lanceren die op de ASTRA2-satellietpositie actief moeten gaan worden. Het gaat om de ASTRA 2F, ASTRA 2E en ASTRA 2G satelliet. In deze periode verhuist de ASTRA 1N satelliet – na geslaagde lanceringen van nieuwe satellieten voor de ASTRA2-satellietpositie – naar zijn oorspronkelijke werkplek op het belangrijkste Europese platform van SES de ASTRA1-satellietpositie op 19,2 graden oost.

  Kevin Burrows van Channel 4 stelt dat HDTV een essentieel onderdeel van het zenderportofolio van Channel4 gaat worden. Ferdinand Kayser – CCO van SES – is blij dat Channel 4 na jarenlange goede samenwerking ook voor de verspreiding van nieuwe HD-kanalen voor SES heeft gekozen. Het benadrukt volgens Kayser de aspiraties van SES om in Europa het belangrijkste uitzendplatform voor HDTV te zijn en ook te blijven.

  De huidige en nieuwe HD-kanalen van Channel 4 zijn beschikbaar via de zenderpakketten van de televisieaanbieders Sky en Freesat.

  ASTRA2Channel 4SESASTRA 1NASTRA 2FASTRA 2EASTRA 2GHDTVFreesatSky

  Reacties

 1. TV-TIP Alleen op de wereld

  Alleen op de wereld
  NPO 3 om 18:00 uur
  Remi is een vondeling, maar verder is hij een gewone jongen die wordt opgevoed door Betty. Als hij elf jaar is komt zijn pleegvader Jerome eindelijk thuis. Maar is Jerome wel zo blij met Remi?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstrijd van de UEFA Champions League: PSV - FC Rostov.

  Zappen.blog.nl