Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Meer HD-kanalen op Eurobird 9A satelliet

    Satellietdistributeur Globecast heeft bij satellietoperator Eutelsat een huurovereenkomst voor een derde transponder op de Eurobird 9A satelliet gesloten. Deze satelliet zendt uit op 9 graden oost.
    Jarco Kriek
    18 april 2011
    comments 0
    Meer HD-kanalen op Eurobird 9A satelliet

    Satellietdistributeur Globecast heeft bij satellietoperator Eutelsat een huurovereenkomst voor een derde transponder op de Eurobird 9A satelliet gesloten. Deze satelliet zendt uit op 9 graden oost.

    Globecast gaat de nieuwe transponder voor minimaal 5 jaar bij Eutelsat huren. De satellietdistributeur zegt de nieuwe transponder voor verspreiding van HD-kanalen nodig te hebben. De vraag van televisiezenders om het HD-kanaal via de satelliet te verspreiden is volgens Globecast groot. De satellietverspreiding wordt veelal gebruikt voor signaalaanvoer voor televisieaanbieders in de gehele footprint van de satelliet. Deze geven de HD-kanalen via eigen zendernetwerken aan haar klanten door. Voordeel voor de schotelbezitter is dat sommige van deze HD-kanalen ongecodeerd via de satelliet worden uitgestraald. Hierdoor kan men via de schotelantenne ook naar dit HD-kanaal kijken.

    Via Globecast distribueert via de Eurobird 9A satelliet al diverse HD-kanalen. Hierbij kan onder meer aan Eurosport en Fashion One gedacht worden. Globecast gaat via de nieuw gehuurde transponder in DVB-S2 uitzenden. Het bedrijf verwacht dat op korte termijn veel televisiekanalen de overstap van SD naar HD gaan maken. Ook zullen bepaalde HD-zenders die nu door andere satellietdistributeurs via de satelliet worden verspreidt de overstap naar Globecast maken. Globecast heeft voor de Eurobird 9A satelliet gekozen omdat de huurprijs in verhouding met andere satellieten gunstig is, het bereik van de satelliet goed is en de Eurobird 9A satelliet voor Direct To Home (DTH) satellietverspreiding via een dual-feed LNB via één schotelantenne gecombineerd met de Eutelsat Hotbird satelliet kan worden. 

    Eurobird 9AEutelsatGlobecastHDTV

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview