1. Nieuws

  Meer reclame op Britse commerciële omroepen

  De Britse commerciële omroepen mogen in de toekomst meer reclame uitzenden. Met deze verruiming van de reclameregels komt de Britse mediawaakhond Ofcom tegemoet aan een langgekoesterde wens.
  Jarco Kriek
  26 september 2007
  comments 0
  Meer reclame op Britse commerciële omroepen
  Ook de Britse commerciële omroepen zullen in de toekomst meer reclame mogen uitzenden. Met deze verruiming van de reclameregels komt de Britse mediawaakhond Ofcom tegemoet aan een langgekoesterde wens van de Britse commerciële omroepen.

  In Engeland gelden op dit moment de strengste reclameregels van Europa. De commerciële omroep mag in het gunstigste geval maximaal acht minuten per uur reclame uitzenden. Deze acht minuten gelden overigens alleen in een beperkt aantal prime time tijdsloten. In alle overige uitzenduren mag tot maximaal zeven minuten worden uitgezonden.

  In alle andere Europese landen mag op dit moment negen minuten reclame worden uitgezonden, en op bepaalde prime time tijdsloten zelfs twaalf minuten. Volgend jaar wordt in Europa een nieuwe wet van kracht waarmee het mogelijk wordt om gedurende de gehele dag tot 12 minuten per uur reclame uit te zenden. Hiermee komt de reclameregelgeving in de buurt van de situatie in Amerika, waar men 13 minuten per uur reclame mag uitzenden.

  Hoewel de Ofcom nog niet bekend heeft gemaakt met hoeveel minuten per uur de reclamewetgeving wordt uitgebreid, is het de verwachting dat men vanaf volgend jaar de nieuwe Europese regelgeving op dit gebied zal gaan hanteren. Dit betekent dus een forse stijding van het aantal reclameboodschappen.

  In Nederland kijken veel schotelbezitters naar de Engelse commerciële omroepen, die in de meeste gevallen ongecodeerd uitzenden via de Astra2-positie (28 graden oost).
  Ofcomreclameregels

  Reacties

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl