1. Nieuws

  Meer reclame op Britse commerciële omroepen

  De Britse commerciële omroepen mogen in de toekomst meer reclame uitzenden. Met deze verruiming van de reclameregels komt de Britse mediawaakhond Ofcom tegemoet aan een langgekoesterde wens.
  Jarco Kriek
  26 september 2007
  comments 0
  Meer reclame op Britse commerciële omroepen
  Ook de Britse commerciële omroepen zullen in de toekomst meer reclame mogen uitzenden. Met deze verruiming van de reclameregels komt de Britse mediawaakhond Ofcom tegemoet aan een langgekoesterde wens van de Britse commerciële omroepen.

  In Engeland gelden op dit moment de strengste reclameregels van Europa. De commerciële omroep mag in het gunstigste geval maximaal acht minuten per uur reclame uitzenden. Deze acht minuten gelden overigens alleen in een beperkt aantal prime time tijdsloten. In alle overige uitzenduren mag tot maximaal zeven minuten worden uitgezonden.

  In alle andere Europese landen mag op dit moment negen minuten reclame worden uitgezonden, en op bepaalde prime time tijdsloten zelfs twaalf minuten. Volgend jaar wordt in Europa een nieuwe wet van kracht waarmee het mogelijk wordt om gedurende de gehele dag tot 12 minuten per uur reclame uit te zenden. Hiermee komt de reclameregelgeving in de buurt van de situatie in Amerika, waar men 13 minuten per uur reclame mag uitzenden.

  Hoewel de Ofcom nog niet bekend heeft gemaakt met hoeveel minuten per uur de reclamewetgeving wordt uitgebreid, is het de verwachting dat men vanaf volgend jaar de nieuwe Europese regelgeving op dit gebied zal gaan hanteren. Dit betekent dus een forse stijding van het aantal reclameboodschappen.

  In Nederland kijken veel schotelbezitters naar de Engelse commerciële omroepen, die in de meeste gevallen ongecodeerd uitzenden via de Astra2-positie (28 graden oost).
  Ofcomreclameregels

  Reacties

 1. TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Notting Hill

  Notting Hill
  Net5 om 20:00 uur
  William Tacker is de nogal stuntelige eigenaar van een reisboekenhandeltje in de Londense wijk Notting Hill. Wanneer de wereldberoemde filmster Anna Scott zijn winkeltje bezoekt, weet hij dan ook niet waar hij het zoeken moet. Er slaat een duidelijke vonk over maar er gebeurt aanvankelijk niks. Als hij de volgende dag echter tegen haar opbotst en jus d'orange over haar blouse morst, gaat ze mee naar zijn flatje, waar de onvermijdelijke zoen plaatsvindt.

  Zappen.blog.nl