Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Meer ruimte voor CanalDigitaal op Astra3

    Er is deze maand meer ruimte voor nieuwe tv-diensten voor het Luxemburgse satellietbedrijf M7 Group S.A beschikbaar gekomen. Deze ruimte kan het bedrijf ook voor CanalDigitaal gaan gebruiken.
    Jarco Kriek
    22 december 2012
    comments 0
    Meer ruimte voor CanalDigitaal op Astra3

    Er is deze maand meer ruimte voor nieuwe tv-diensten voor het Luxemburgse satellietbedrijf M7 Group S.A beschikbaar gekomen. Deze ruimte kan het bedrijf ook voor CanalDigitaal gaan gebruiken.

    Op de Astra3-transponder waarop CanalDigitaal tv-zenders doorgeeft, zijn onlangs drie voor de Tsjechische markt uitzendende tv-kanalen verwijderd en verhuist naar een transponder die M7 Group S.A expliciet voor de Tsjechische en Slowaakse markt gebruikt. Deze bandbreedte kan men nu eventueel voor het uitbreiden van het zenderaanbod van CanalDigitaal gebruiken.

    8PSK biedt meer ruimte

    Ook heeft M7 Group S.A onlangs weer een transponder die voor CanalDigitaal eb TV Vlaanderen gebruikt wordt naar de bandbreedte besparende modulatietechniek 8PSK omgezet. Hierdoor komt op deze transponder bijna 10 Mbit/s nieuwe ruimte beschikbaar.  In januari 2013 gaat men wederom een transponder naar 8PSK omzetten.

    Invulling onduidelijk

    De invulling van de extra bandbreedte is op dit moment onbekend. M7 Group S.A wil de plannen hieromtrent nog niet bekend maken. Mogelijk dat de vrijgekomen bandbreedte in eerste instantie gebruikt gaat worden voor het verhuizen van tv-kanalen. 


    CanalDigitaalTV VlaanderenM7 Group S.A8PSKAstra3satellietSESbandbreedte

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview